Ben Hoogwerf: “nog genoeg uitdaging bij DVO’32”

Oefenmeester Ben Hoogwerf (36) is bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van derdeklasser DVO’32 uit Vlaardingen. Met een ‘verjongd’ team hoopt hij dit seizoen mee te doen om een periodetitel. “We zijn een stukje frivoler geworden.”

Waar collega-hoofdtrainers vaak na twee, drie of vier seizoen al besluiten om af te zwaaien bij een voetbalclub, maakte DVO’32-hoofdtrainer Ben Hoogwerf (36) aan het begin van dit kalenderjaar bekend er nóg een seizoen aan vast te plakken bij de voetbalvereniging aan de Marathonweg. De inwoner van Vlaardingen, die in 2015 overkwam van de jeugdafdeling van stadsgenoot Zwaluwen, begint aan zijn zesde seizoen in de Westwijk.

“Ik zie nog genoeg uitdaging om door te gaan”, begint Hoogwerf, nadat hij net klaar is met de donderdagavondtraining. “Er komt langzamerhand wat verschuiving in de selectie. De gevestigde namen van een aantal jaar geleden zijn gestopt, noem bijvoorbeeld een Ruud Durinck, Frank Boer en een Walter Zomervrucht. Anderen zijn om verschillende redenen hun basisplaats kwijtgeraakt of zijn daar minder zeker van dan voorgaande seizoenen. Dat komt onder meer doordat er jongere spelers bij de selectie komen, die ook hun kans pakken. Aan mij de uitdaging om er een goed, ingespeeld team van te maken. Dat is een mooie klus en brengt ander soort spanning met zich mee.”

De trainer werkt dit jaar dus met een jongere groep dan voorgaande seizoenen. Lang niet alle nieuwe spelers komen van buitenaf, zoals dat de laatste jaren wel vaak het geval was. Veel van de nieuwe gezichten zijn afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, bijvoorbeeld Wassim Elmoussaoui, die in de voorbereiding al speelminuten maakte in het eerste elftal.

Hoogwerf: “Hij manifesteert zich goed  en klopt zeker op de deur. Het is mooi dat een aantal jongens uit de Westwijk nu bij het eerste elftal zit of daar dicht tegenaan hangt. De club heeft sinds een aantal jaar namelijk het doel om meer jongens uit deze wijk in het eerste elftal te krijgen. Dit seizoen zitten er vijf zelfopgeleide spelers bij de selectie.”

De inmiddels ervaren oefenmeester kijkt met een goed gevoel naar het komende seizoen. Hoogwerf: “We zijn iets frivoler geworden. Ik wil dit seizoen weer een bepaalde progressie zien. We zijn de afgelopen jaren twee keer derde en één keer tweede geworden. Het zou erg mooi zijn als we dit jaar eerste of tweede kunnen worden én een periodetitel op ons naam kunnen schrijven”, zegt hij. “Voor de club is het geen absolute must om te promoveren naar de tweede klasse, maar één ding staat wel als een paal boven water: we willen in ieder geval nooit meer naar de vierde klasse.”

Dit is een artikel uit het Waterwegsport.nl aftrap magazine 20/21
Lees hem nu online of maak gebruik van de bestelservice waarin u het prachtige 56-tellende hard copy krijgt toegestuurd. Stuur een email naar info@waterwegsport.nl of APP naar 0640160266 en vermeld hierin:

  • Naam
  • Adres
  • telefoonnummer
  • aantal

Per gids betaald u door middel van een tikkie 4,50,-  Een bedrag wat in zijn geheel zal worden overgemaakt naar KIKA !

Door: Mike Bos


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl