John de Wolf reikt beker uit bij winst Feyenoord

Als Feyenoord aanstaande zondag de TOTO KNVB Beker wint, dan wordt de prijs uitgereikt door John de Wolf. De voormalige verdediger is door de club gevraagd om deze eervolle handeling te verrichten, wanneer Feyenoord zondag in de finale AZ verslaat. De honderdste bekerfinale wordt zondag om 18:00 uur gespeeld in De Kuip. De winnaar krijgt ter gelegenheid van de jubileumeditie een unieke gouden beker.

 ‘Mooi dat de club aan mij denkt’

De Wolf kreeg enkele weken geleden van technisch directeur Martin van Geel te horen dat de directie van Feyenoord unaniem had besloten De Wolf naar voren te schuiven als clubcoryfee voor de bekeruitreiking. ‘Het is mooi dat de club aan je denkt op zo’n moment, dus ik hoefde daar niet lang over na te denken,’ zegt De Wolf.

Drievoudig bekerwinnaar
Als onderdeel van het fameuze Feyenoord-team uit begin jaren negentig werd De Wolf niet alleen landskampioen in 1993, maar won hij ook meerdere KNVB Bekers. In vijf seizoenen als speler van Feyenoord kwam De Wolf in actie in drie bekerfinales – in 1991, 1992 en 1994 – die hij alle drie won. In 1992 was de centrale verdediger zelfs trefzeker; hij maakte de openingstreffer in de met 3-0 gewonnen finale tegen Roda JC Kerkrade.

‘Feyenoord favoriet’
Volgens De Wolf is Feyenoord aanstaande zondag de favoriet. ‘AZ – Feyenoord is wat mij betreft de mooiste bekerfinale die we ons als voetballiefhebbers kunnen wensen. Feyenoord heeft meer ervaring in het spelen van finales en het winnen van prijzen, dat is absoluut een voordeel. Feyenoord is daarom mijn favoriet. Ik hoop ook echt dat ik die beker mag uitreiken, want dat betekent dat Feyenoord hem heeft gewonnen.’

Bron: Feyenoord.nl & Bron foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl