Jong Oranje geeft voorsprong tegen Duitsland weg

Jong Oranje heeft op het EK onder 21 in Hongarije en Slovenië ook de tweede wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi kwam via Justin Kluivert op voorsprong tegen Jong Duitsland, Lukas Nmecha tikte in de slotfase de gelijkmaker binnen. Sparta-middenvelder Abdou Harroui speelde negentig minuten.

De wedstrijd begon alles behalve voortvarend voor beide ploegen. Het eerste halfuur leverde zelfs geen schot op doel op. Jong Oranje kreeg wel een tegenvaller te verwerken met het geblesseerd uitvallen van Capellenaar Noa Lang, die in tranen het veld verliet.

De eerste kans voor Jong Oranje was een kleine tien minuten voor rust ook een hele grote. Middenvelder Dani de Wit kopte de bal tegendraads tegen de paal. Even later gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

RUST

Vrijwel direct na rust kwam Jong Oranje op voorsprong. Na een enorme blunder van de Duitse doelman Finn Dahmen kon Justin Kluivert alleen op het doel af en simpel scoren: 0-1.

Waar Jong Duitsland niet veel kansen creëerde in een vooral slordige wedstrijd, kwam het toch op gelijke hoogte. Lukas Nmecha tikte een kleine tien minuten voor het einde de 1-1 binnen. Daarmee eindigde ook de tweede groepswedstrijd van Jong Oranje op het EK, na de eerdere 1-1 tegen Roemenië, in een gelijkspel.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl