Jong Sparta reist af naar Spakenburg voor treffen met Ijsselmeervogels

Voor Jong Sparta Rotterdam wacht aanstaande zaterdag een uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. De ploeg van Geert-Arend Roorda gaat na twee nederlagen op jacht naar eerherstel. Op Sportpark De Westmaat wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Jong Sparta begon fantastisch aan het seizoen, maar moest hun meerdere erkennen in Katwijk en AFC. Beide toppers gingen verloren, waardoor Jong Sparta is gezakt naar plaats vijf. Het verschil met koploper Katwijk is opgelopen naar zeven punten, maar nummer twee AFC heeft maar drie punten voorsprong op Jong Sparta. IJsselmeervogels kende een stroeve eerste acht wedstrijden. De Vogels verloren al vier keer, al werden de laatste twee wedstrijden winnend afgesloten. In eigen huis was IJsselmeervogels te sterk voor Rijnsburgse Boys (2-1) en bij Jong FC Volendam werd er ook nipt gewonnen (0-1).

De historie tussen deze twee teams is niet in het voordeel van Jong Sparta, al is deze wedstrijd vorig seizoen niet gespeeld. Het jaar ervoor troffen IJsselmeervogels en Jong Sparta elkaar wel twee keer. In Spakenburg won IJsselmeervogels met 4-2 van Jong Sparta en op Het Kasteel won de zevenvoudig kampioen met 2-3. Jong Sparta won nog nooit bij IJsselmeervogels.

Bij IJsselmeervogels zitten er twee oud-Spartanen in de selectie. Pieter Langedijk is er daar één van. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam tot 34 wedstrijden in het eerste elftal. Daarin scoorde Langedijk zes keer. Ook Rydell Poepon heeft voor Sparta gespeeld. De spits droeg in 75 wedstrijden het rood-wit en scoorde 21 keer.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl