Jong Sparta Rotterdam pakt driepunter in Groesbeek

Een duel tussen de nummers 5 en 13 stond vandaag als afsluiter van de 26e speelronde op het programma. Een overwinning voor het team van trainer Geert Arend Roorda zou ervoor zorgen dat Jong Sparta kon stijgen naar de elfde plaats en de voorsprong op Jong Volendam op een schier onoverbrugbare 15 punten brengen.

De Treffers kwam echter al na één minuut en zes seconden op een 1-0 voorsprong. Een hoekschop werd voorgegeven door Campman en Oussama Bouyaghlafen kon de bal achter Schoonderwaldt koppen. In de 7e minuut had de thuisclub ook al de kans om de 2-0 te maken, maar hier zat Schoonderwaldt goed in de weg bij een poging van Jordy Thomassen. Jong Sparta kreeg in de 14e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Jerrel Hak werd diep gestuurd en kon op doelman Kornelis aflopen. Hij had echter net niet genoeg controle over de bal waardoor de Groesbeekse doelman op tijd kon ingrijpen en het Spartaanse gevaar onschadelijk maken.

Na 35 minuten spelen kreeg Jong Sparta een strafschop na een handsbal van Langeveld in het eigen strafschopgebied. Wellicht iets te zwaar gestraft, maar Mo Tahiri benutte de gegeven strafschop feilloos en bracht de Kasteelclub op gelijke hoogte. Het was het startsein voor de Spartanen om nog meer de aanval te zoeken met een man meer. Rayvien Rosario ging er vandoor aan de rechterkant en met een prima assist bediende hij Mo Tahiri die ook de 1-2 scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied. Zodoende ging Jong Sparta de kleedkamer in met een voorsprong nadat het na iets meer dan één minuut spelen al op achterstand stond.

Na de rust duurde het zeven minuten voordat Jong Sparta de eerste grote kans van de tweede helft kreeg. Dano Lourens probeerde het met een slim stiftje, maar doelman Kornelis zag het net op tijd. Het was het startsein voor een fase waarin Jong Sparta in fases de controle had maar ook af en toe in de problemen kwam op het middenveld waar De Treffer probeerde de controle te krijgen ondanks een man minder. Rayvien Rosario mocht nog een keer aanleggen in de 72e minuut, maar zijn schot ging over. Dat was zijn laatste actie van de wedstrijd waarin hij bij vlagen liet zien dat hij de kwaliteiten heeft om aan de deur te kloppen bij de A-selectie.

Met nog dertien minuten te spelen had Jong Sparta de wedstrijd in het slot moeten gooien. Dylan van Wageningen gaf de bal panklaar op Mike Frimpong die de bal alleen maar binnen hoefde te schuiven in een leeg doel. De invaller bleef echter net zolang wachten totdat er ingegrepen kon worden. Daardoor bleef het spannend op Sportpark Zuid en kreeg De Treffers twee minuten later een grote kans op de gelijkmaker uit een kopbal. De bal werd door Patrick Brouwer van de lijn gehaald.

In de slotfase kreeg Jong Sparta kans na kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het afmaken lukte niet. Daardoor bleef het spannend in het oosten van het land. In de blessuretijd kreeg De Treffers een vrije trap waarbij ook de keeper mee naar voren ging. De bal werd echter opgepikt door Sparta en vanaf veertig minuten kon Mehmet Yuksel de bal in een leeg doel schieten en de driepunter veilig stellen. Jong Sparta stijgt naar plaats elf van de Jacks League en is verzekerd van nog een seizoen Tweede Divisie.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:

Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan, Jason Meerstadt, Delano Vianello, Gaultier Overman, Patrick Brouwer, Rayvien Rosario (73. Mehmet Yuksel), Dylan van Wageningen, Jerrel Hak (83. David Garden), Dano Lourens (73. Mike Frimpong), Mohammed Tahiri (90. Farouq Limouri).

Door: Sparta Rotterdam


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl