Excelsior Maassluis pakt de volle buit tegen Noordwijk

Op een winderig Sportpark Dijkpolder heeft Excelsior Maassluis de broodnodige punten in eigen huis weten te houden; Noordwijk werd met 2-1 geklopt, maar echt makkelijk ging dat niet.

Het werd uiteindelijk in zekere zin de wedstrijd van de keepers; Tom Boks was namens de thuisploeg een aantal keren de reddende engel, terwijl de goalie van de bezoekers, Lars Jansen, op een andere manier onderscheidend was. Bij de openingstreffer, in de 52ste minuut, had Jansen de pech dat een afstandspegel van Nino van den Beemt via de staander en zijn rug toch het net vond: 1-0, en bij de 2-1 ging hij gruwelijk in de fout door in de 86ste minuut een inzet van invaller Devin Plank knullig door zijn handen én benen te laten glippen.

De treffer van Van den Beemt was overigens zo’n beetje het eerste echte wapenfeit van de Tricolores, want echt verheffend en verzorgd was het spel niet te noemen. In feite gold dat ook voor Noordwijk, hoewel de ploeg van trainer Zethof wel meer balbezit had en ook qua combinaties iets verzorgder oogde. In de 1e helft waren de bezoekers dan ook meer op de helft van Excelsior M. te vinden; tot echt veel doelgevaar leidde dit niet, hoewel Boks in de 21ste minuut wel een eerste keer handelend diende op te treden toen een goede aanval van Noordwijk eindigde bij Sem van Oosten; die zag zijn inzet dus door Boks gepareerd. Zo’n tien minuten later was Noordwijk- spelmaker Raies Roshanali eveneens dicht bij succes.

De 2e helft gaf in 1e instantie eenzelfde spelbeeld te zien, ofschoon de thuisploeg in een korte periode voor de openingstreffer in de 52ste minuut zich iets nadrukkelijker manifesteerde. Na de treffer van Van den Beemt pakte Noordwijk de draad weer op. In de 61ste minuut zag Emile Wendt bijvoorbeeld zijn kopbal juist naast gaan en niet veel later was Boks weer paraat. De gelijkmaker viel toch, dit na foute pass van Tobias Kleijweg; deze fout werd uiteindelijk afgestraft door Roshanali: 1-1. Vervolgens had het er alle schijn van dat Noordwijk de genadeklap zou gaan toedienen, maar weer was Tom Boks (uiteindelijk gekozen tot man van de wedstrijd) op zijn post. De winnende viel dus door de blunder van Jansen toch aan de andere zijde. Gescoord werd er daarna niet meer en dat was wederom mede te danken aan Tom Boks.

Niet goed spelen en toch drie punten bijschrijven; het kan slechter.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl