Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag verloren van Noordwijk. De Kasteelheren waren het eerste uur heer en meester, maar moesten na een rode kaart hun meerdere erkennen in VV Noordwijk. De bezoekers wonnen met 1-2.

Bij Jong Sparta maakte Rayvien Rosario zijn basisdebuut. De 18-jarige aanvaller was direct dicht bij de 1-0. Op aangeven van Patrick Brouwer raakte Rosario de paal. Luttele minuten later gaf Brouwer opnieuw een schitterende steekpass. Dit keer bracht hij Marcus Scholten in stelling, die oog in oog met Noordwijk-doelman Jansen kwam. Scholten stuitte echter op de goalie. Na een kwartier kreeg een goed spelend Jong Sparta opnieuw een enorme kans. Na een fout in de opbouw bij Noordwijk prikte Achraf Madi de bal naast.

Noordwijk had tot dat moment niks in te brengen en mocht van geluk spreken dat het nog 0-0 was. Na dik twintig minuten kregen de bezoekers plots een grote mogelijkheid. Een voorzet van Sander Bosma kwam bij Nick van Staveren die van dichtbij over schoot. Nog geen minuut later verzuimde Mohammed Tahiri namens Jong Sparta te scoren. De spits zag zijn poging gekeerd worden door Jansen.

In het laatste kwartier van de eerste helft hield Jong Sparta de overhand. De thuisploeg beloonde zich echter niet. Zo hield Jansen Jong Sparta opnieuw van scoren af. Dit keer redde hij op een harde knal van Madi. Even later hoefde Jansen niet in actie te komen na een combinatie tussen Brouwer en Tahiri. Laatstgenoemde schoot in het zijnet. Vlak voor rust kreeg Jong Sparta-doelman Ishan Kort zijn eerste klus. Hij bokste een afstandsschot van Van Staveren weg.

Zo beloonde Jong Sparta zich voor rust niet en moest het verschil op het scorebord na rust gemaakt worden. Na een uur spelen zag de wereld er ineens anders uit voor de gastheren. Joshua Adney haalde een kopbal van Youri de Winter met zijn arm van de lijn. Wat volgde was een rode kaart voor de rechtsback en een penalty voor Noordwijk. Van Staveren schoot Noordwijk vanaf de strafschopstip op voorsprong: 0-1.

Dat was volledig tegen de verhouding in, maar voor Jong Sparta wachtte er een zware klus om met tien man nog terug te komen. Drie minuten later werd het echter alweer gelijk. Tahiri gaf voor op Pepijn Doesburg, die in de rust binnen de lijnen was gekomen. De invaller kopte raak: 1-1. Het duurde niet lang voordat Noordwijk opnieuw op voorsprong kwam. In de kluts wist Van Staveren voor de tweedemaal te scoren: 1-2.

Een dik kwartier voor tijd kwam Jong Sparta bijna weer op gelijke hoogte. Tahiri schoot rakelings naast. Veel meer kansen kreeg de ploeg van trainer Geert Arend Roorda niet op de gelijkmaker. Jong Sparta nam in de slotfase wel meer risico, waardoor Noordwijk in de tegenstoot veel ruimte kreeg. Het was aan doelman Kort te danken dat de schade beperkt bleef tot 1-2.

Zo verloor Jong Sparta onnodig van Noordwijk, maar blijft het wel in de subtop van de Jack’s League staan. Volgende week wacht er een uitwedstrijd bij Quick Boys.