Jørgensen: ‘Ik ben ook een beetje slachtoffer geworden van mijn eigen succes’

Nicolai Jørgensen heeft niet de makkelijkste seizoen achter de rug als aanvaller. Na een zeer succesvol 2016-2017 volgden er magere jaren waarin de aanvaller weinig het net wist te vinden. In het praatprogramma Veronica Inside werd dit ook nog eens aangehaald. ”Feyenoord had Jørgensen weg moeten doen toen die topscorer werd. Zoveel doelpunten had die nog nooit gemaakt.”

Jørgensen denkt dat hij slachtoffer is geworden van zijn eigen succes. ”Ik speelde nooit als nummer negen.  Bij Bayer Leverkusen en FC Kopenhagen speelde ik als vleugelspits of nummer 10. Ik heb bij Feyenoord echt anders moeten leren spelen, als een targetman”, tegenover Voetbal International.

Toch heeft Jørgensen wel een doel voor dit seizoen. ”Ik weet nu wel dat het niet zo makkelijk is om er net zoveel te maken als in het kampioensjaar maar als  ik er in de tweede seizoenshelft nog tien zou kunnen maken, zou dat mooi zijn.”

Foto: Mischa Keemink, www.waterwegsport.nl

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl