Kabinet laat amateurvoetbal wederom links liggen

Het kabinet heeft voor de binnen- en buitensporten wederom geen goed nieuws te melden. Voor alle sporten blijft het onmogelijk boven de 26 jaar in groepsverband te trainen en ook wedstrijden blijven onmogelijk.

De enige versoepelingen die demissionair Minister President Rutte aankondigde waren het openen van de terrassen (12:00-18:00), de openstelling van winkels en het afschaffen van de avondklok per 28 april. De RegioCup die de KNVB wilde organiseren lijkt daardoor ook steeds verder weg.

AMATEURVOETBAL

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

HERVATTING AMATEURVOETBAL

De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt daardoor weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april aan. De KNVB heeft met haar eigen Regio Cup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn.

Speel de VR-Quiz!

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl