Keeperstrainer Frank de Ruiter: “Vol ambitie op zoek naar nieuwe uitdaging”

Schiedam – De wegen tussen PPSC en keeperstrainer Frank de Ruiter scheiden na dit seizoen. De Ruiter die met zijn gelijknamige keepersschool in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in de regionale voetbalwereld was reeds zeven seizoenen actief bij de zaterdag vierdeklasser, kijkt uit naar een nieuwe uitdaging. “Ik hoop op een mooie stap in mijn carriere,” spreekt hij zich uit.

Waar de geboren Schiedammer zelf onder de lat van o.a Feyenoord, SVV(SMC) en zelfs het nationale beachsoccerteam zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, brengt hij deze ervaring nu over op de talenten van de toekomst. “Op elk niveau stappen vooruit maken” was zijn credo vanaf het moment dat keepersschool Frank de Ruiter in 2015 het levenslicht zag.

Vanaf dat moment raakte alles in een stroomversnelling. Keepersschool ‘Frank de Ruiter’ zag het levenslicht en groeide in rap tempo. “Ik merkte dat er een grote vraag was naar goede, gespecialiseerde keeperstraining op elk niveau. Bij verenigingen komt het vaak voor dat er geen tijd is om keepers de aandacht te geven die ze nodig hebben. Wij vullen deze vraag in. Het is geweldig om te zien dat onze keepers en keepsters na onze cursus zichtbaar zijn ontwikkeld.”

Hand in hand met de ontwikkeling van de keepersschool waar hij inmiddels een voorjaars en een najaar cursus op de velden van HBSS aanbiedt, gaat de persoonlijke ontwikkeling van het voetbaldier de
Ruiter. “Inmiddels ben ik in het bezit van de diploma’s keeperscoach 2 en 3 en ben ik als keeperstrainer,

Tel daarbij op dat de Schiedammer in dienst van de KNVB-West 2 de talenten uit deze regio de fijne kneepjes van het vak bijleert, de selectiekeepers van Kethel Spaland onder zijn hoede heeft en het totaalplaatje is compleet. “Ik zit vol met ambitie en op dit moment dienen er zich legio kansen en uitdagingen aan die ik met beide handen aanpak. Net als de keepers die ik train wil ik het uiterste uit mijn zelf halen en geheel in lijn met het doelman zijn: kijken waar mijn lat ligt.”

Kijk voor meer informatie op: www.keepersschoolfrankderuiter.nl

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl