Kees van Wonderen per direct weg bij KNVB

Kees van Wonderen vertrekt bij de KNVB. Hij heeft zijn functie als assistent-bondscoach neergelegd. Dat meldt de bond op haar kanaal.
Van Wonderen (50), die in maart 2018 toetrad tot de staf van het Nederlands elftal, liet bondscoach Ronald Koeman eerder deze week weten tot de conclusie te zijn gekomen dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach.

Kees van Wonderen: “In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan. Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk.”

Ronald Koeman over het vertrek van zijn assistent: “Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat. Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank hem voor zijn inbreng.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl