Kethel Spaland laat Rijnmond Hoogvliet ontsnappen

Schiedam – Kethel Spaland kwam goed uit de startblokken tegen titelkandidaat Rijnmond Hoogvliet Sport. Er werd verzorgd voetbal gespeeld waarbij RHS zich terugtrok op eigen helft en de ruimtes erg klein hield . Desondanks waren er in het 1e half uur 3 goede mogelijkheden voor de thuisploeg . Een corner werd net over gekopt door van Berkel en Wuister vergat na een doorbraak op links de bal af te leggen op een medespeler. De grootste kans ontstond echter uit een fout van de keeper die de bal losliet in de 16 meter waarbij Melvin Post de bal vrij kon intikken. Tot verbazing van iedereen ging de bal echter voorlangs.
RHS kreeg vervolgens een terechte strafschop en kwam tegen de verhouding in op 0-1 hetgeen ook de ruststand was .

Rijnmond Hoogvliet RHS krijgt een strafschop: 0-1

In de 2e helft moest de thuisploeg gaandeweg de tijd meer vooruit spelen waardoor er meer ruimte kwam voor RHS. In de 55e minuut werd Wuister neergehaald in de 16 meter maar nu liet scheidsrechter Fonseca het afweten daar waar hij in een gelijke situatie in de 1e helft RHS wel een strafschop gaf .

In de 70e minuut wisten de gevaarlijke aanvallers van RHS een fout van Kethel Spaland af te straffen 0-2 .
De Schiedammers gaven echter niet op en met 2 wissels werd nog meer risico achterin genomen om de wedstrijd alsnog te kantelen. In de 75e min scoorde de net ingevallen Tim Lansbergen de aansluitingstreffer.
Kethel speelde met veel opportunisme en verdiende de gelijkmaker maar ondanks een aantal hachelijke momenten in de 16 meter van RHS bleef het 1-2 . In de uitvallen kon RHS de 1-3 maken maar zelfs nadat keeper Hortensius was meegegaan met een corner kreeg RHS de bal niet in het lege doel . In de laatste minuut werd een afstandsschot van Wuister nog van de lijn gehaald en kon RHS opgelucht adem halen .

Trainer Manuel Vissers was ondanks het verlies zeer content over de prestatie van vandaag. “ ik heb mijn ploeg vandaag in balbezit bij vlagen echt heel creatief zien spelen, verdedigend hebben we weinig weggeven en conditioneel bleven we goed overeind. De wedstrijd wordt verloren doordat we in het eerste halfuur verzuimden te scoren en in de 2e helft door de niet gegeven penalty. Vandaag was een gelijkspel minimaal verdiend maar dan moet je op de juiste momenten wel toeslaan . ”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl