Rentrerenden Ilya Tiren en Keessie Wolters zien HBSS weer winnen

Schiedam – Na de hoopgevende zege afgelopen week in Vlaardingen heeft squadra Wolters de ingeslagen weg ternauwernood weten te vervolgen. Hoewel de intenties van de Schiedamse basis-elf , welke gelijk was aan de startploeg van vorige week, goed waren was het eerste bedrijf van de wedstrijd niet van een heel hoogstaand niveau. HBSS verzuimde, voornamelijk door een veel te laag tempo te hanteren, en tegenstander SC Botlek kon klaarblijkelijk niet beter. Enkele Spijkenisser speldenprikjes, geen echt gevaar voor Serhan Tenekecioglu, stonden tegenover twee wapenfeiten vanuit de thuisploeg. Batuhan Saglam raakte vanuit de tweede lijn de buitenkant paal en een vlammend schot van Danny Browne werd voordat het vijandelijke doel werd bereikt heldhaftig geblokt door een Spijkenisser verdediger.

De tweede helft was koud een minuut oud toen het in de rust in slaap gesuste HBSS , inclusief publiek , opgeschrikt werd door een tegengoal. Een onzorgvuldige inspeelpass en een niet attente ontvanger van die pass leidde een snelle omschakeling van Botlek in. Tenekecioglu was kansloos op het uiteindelijke schot en HBSS moest vol op de aanval om de opgelopen achterstand goed te maken. Het tempo moest en ging omhoog en de altijd actieve Marruchen Zimmerman werd veelvuldig gelanceerd. Het resultaat volgde snel en uit een voorzet van Klepke waren Tijdeman en van Bueren er samen als de kippen bij waarbij uiteindelijk van Bueren het laatste tikje gaf om de gelijkmaker te produceren. Hierna brak de tijd aan van de spraakmakende en opvallende wissel momenten aan Schiedamse kant , eerst was daar ‘assistent-trainer’ Ilya Tiren , recentelijk tot het besluit gekomen toch weer middenin de groep te willen staan, die binnen de lijnen kwam voor Miloud Bel Hassani. Ongeveer een kwartier voor tijd gevolgd door Wolters’ laatste wissels van de middag, Issy Adsalmis kwam voor het eerst weer in het veld nadat hij op 28 augustus in de finale van het Elbert Bijl toernooi eraf geschopt was maar nog verheugender was de terugkeer van Keessie Wolters die vorig jaar december zijn knie operatie onderging en nu , na dus bijna 10 maanden hard werken, zijn inzet beloond zag worden met een invalbeurt. De selectie komt hiermee weer op peil en de ziekenboeg herbergt op dit moment eigenlijk alleen nog de recent geblesseerd geraakte Levi Spencer en de na een ongeval herstellende Aran Bekaroe.

Weer terug naar de wedstrijd want HBSS was dus tijdig wakker geschud en weigerde zich neer te leggen bij een gelijkspel of erger. Wie anders dan Marruchen Zimmerman was er als de kippen bij en kreeg loon naar werken toen hij de rebound op een goed schot van Assad el Harti bekwaam achter de Botlekker doelman werkte. HBSS op voorsprong en dat moest vastgehouden worden. Nog heel even werd het penibel toen aanvoerder Berkan Bayraktar kort voor het eindsignaal uitviel met een lies probleem maar met strijd werd de zege over de streep getrokken. HBSS houdt de 3 punten op Harga en gaat proberen de opgaande lijn volgende week door te trekken in de uitbeurt bij vv Vierpolders.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl