Kethel Spaland (za) overtuigend langs Leonidas (za)

In een van beide kanten rommelige wedstrijd wist Kethel-Spaland (za) uiteindelijk verdiend te winnen van Leonidas(za)  Met 0-3 werd ook de derde bekerwedstrijd voor de Schiedammers een prooi.
De eerste twintig minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij. Meer dan twee schoten naast het doel van de bezoekers leverde dit niet op. Het spelbeeld veranderde na de openingstreffer van Kethel-Spaland. Naigy Klepke jaagde na een terugspeelbal door op de keeper en kwam als winnaar uit de strijd. Met zijn linkervoet schoot hij de bal binnen (0-1). De spelverhouding was daarna meer in evenwicht al resulteerde dat alleen voor de Schiedammers in kansen.
Na een steekbal van Lars Westerveld op Miletson Silva de Freitas was de keeper net eerder bij de bal. Even later wist een verdediger nog net de bal voor de voeten van dezelfde aanvaller weg te halen na een dieptebal van  Naigy Klepke.  Er was nog een redding van de keeper nodig door de bal uit een vrije trap van  Dimitri Hoiftman laag uit de hoek te tikken. Kort voor de rust werd Miletson de Silva Freitas ten onrechte teruggevlagd na een pass van Boy Bronkhorst.
Na de rust was Kethel-Spaland de bovenliggende partij al bleef het vaak rommelig. De eerste kans voor de Kethellappers kwam na een prachtige boogbal van een meter of 30 van links van Dimitri Hooftman op de rechts lopende Miletson Silva de Freitas. De aanvaller had eigenlijk moeten scoren in het een tegen een duel maar de keeper wist zijn schot te keren. De rebound werd van buiten het strafschopgebied naast geschoten door Naigy Klepke.
Even later weer een mooie opening over dezelfde afstand van Dimitri Hooftman van links naar rechts. Ditmaal op Naigy Klepke die de bal in een keer vanaf een meter of 20 uit de lucht als volley met zijn rechter heerlijk inschoot. Zijn bal belandde buiten het bereik van de keeper op de rechterpaal. Gelukkig wist Boy Bronkhorst de terugketsende bal te verzilveren (0-2).
Kort daarna werd Miletson de Silva Freitas weer discutabel teruggevlagd  na een dieptebal van Yuri Nooteboom uit een pass van Lars Westerveld.
Met nog een half uur te spelen twee wissels. Ricardo Spanjaart voor de geblesseerd geraakte Jowensley Martha en Ruben de Vries verving Eelco van Viersen
De grensrechter van de Rotterdammers had weer een negatieve hoofdrol door na een pass van Dimitri Hooftman op opkomende linksback Mitchel de Wit af te vlaggen waardoor zijn doelpunt geannuleerd werd.
Toch bleven er kansen voor de bezoekers. Een combinatie tussen Ricardo Spanjaart en weer Mitchel de Wit leidde tot een schot net naast van Yuri Nooteboom.
Met nog een kwartier te spelen verving Remco Wuister de met kramp kampende Hooftman. De invaller was in de omschakeling na een dieptebal van Mitchel de Wit dicht bij een treffer maar zijn schot werd gesmoord. Uit de tegenaanval scoorde Leonidas bijna maar met een prima sliding wist Ricardo Spanjaart de aansluitingstreffer te voorkomen.
Met nog vijf minuten op de klok begon
Yuri Nooteboom net over de middenlijn aan een slalom langs een aantal tegenstanders.  Zijn goede individuele actie werd gestuit door de keeper. De spits wist in de rebound Ruben de Vries te bereiken die via een heerlijke korte beweging met  buitenkant rechts de bal doorgaf aan Remco Wuister, die met rzijn rechtervoet in de korte hoek raak schoot (0-3).
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een ook weer wegens vermeend buitenspel afgekeurd afstandsschot van Naigy Klepke na een pass van Remco Wuister.
Trainer Peter van Buren was na afloop kort in zijn commentaar:” Het was een matige wedstrijd met een terechte winnaar. Verder was ik tevreden over het spel van de invallers”.
Opstelling Kethel-Spaland: Jochem van den Hoff; Jowensley Martha (60. Ricardo Spanjaard) ; Mitchel de Wit; Eelco van Viersen (60: Ruben de Vries) ; Bob Verschoor; Boy Bronkhorst; Dimitri Hooftman (75. Remco Wuister),; Lars Westerveld; Naigy Klepke;; Miletson Silva de Freitas; Yuri Nooteboom.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl