Kethel Spaland (za) walst over HOV/DJSCR heen

Kethel-Spaland (za) heeft ook zijn tweede wedstrijd in de bekerronde gewonnen. Uiteindelijk zegevierde de brigade van Peter van Buren met 9-0 over 4e klasser HOV/DJSCR.
De eerste helft was Kethel-Spaland al de ploeg met het meeste balbezit en druk naar voren maar had men moeite om voorwaarts de vrije man te vinden.
Na 15 minuten was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk door een schot van Dimitri Hooftman. Kort daarna ontfutselde Naigy Klepke de bal van een tegenstander en stuurde Yuri Nooteboom de diepte in. De keeper wist nog net redding te brengen. Kort daarna was het dan toch raak voor de Kethellappers. Mike van Buren werd in het strafschopgebied onregelementair gestuit. De penalty werd door Hooftman koelbloedig benut. (1-0)
Dezelfde Van Buren gaf halverwege de eerste helft een pass op Remco Wuister. Hij bereikte Klepke maar diens treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort  daarna  gaf Wuister weer een pass op Klepke. Uit de draai dwong hij met een lage schuiver de keeper tot een prima redding waarna Nooteboom de rebound net niet kon verzilveren.
Vlak voor rust wist Wuister nog de keeper te omspelen maar zijn schot met links eindigde in het zijnet.
Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen was een bal op de kruising vanuit een corner en een schot net naast.
Na rust wisten de Schiedammers wel meer de ruimte voorwaarts te vinden  wat zeker in het laatste gedeelte van de wedstrijd leidde tot een monsterscore. Het begon met een schot met rechts net voorlangs van  Mitchel de Wit.
Na een combinatie tussen Klepke en Hooftman wist Nooteboom na een scrimmage te scoren. (2-0).
Na een effectvolle voorzet met rechts van Klepke en een kopbal van Wuister wist de keeper redding te brengen.
Daarna legde Nooteboom na een dieptepass van Klepke breed op Wuister maar een verdediger wist de bal net te onderscheppen. Uit de corner van Hooftman kopte invaller Lars  Westerveld de bal goed in. Maar de lat bracht redding. Even later was het toch raak. Nooteboom gaf een breedtepass op Klepke die na een individuele actie op de achterlijn de bal terug legde op Wuister die met links in tikte (3-0). Kethel-Spaland had de smaak te pakken en ging in hoog tempo door waarna de goals elkaar opvolgden. Een prachtige crossbal van rechts naar links van Hooftman op De Wit werd gevolgd door een prima voorzet maar Wuister schoot van dichtbij hard over in plaats van in het doel.
Na druk zetten van Nooteboom op de keeper belandde de bal bij Klepke die naar binnen kapte en mooi met zijn rechterbeen in de verre hoek afrondde (4-0).
Na een heerlijke strakke  dropkick van keeper  Ruben Hortendius op de aan de linkerkant geposteerde Klepke  wist deze met zijn linkerbeen tegendraads  in de verre hoek te scoren (5-0).
Een snel genomen inworp van rechtsback Eelco van Viersen op de ingevalllen Miletson  Silva de Freitas bracht de bal via de laatste  pp Nooteboom (6-0)
Even later was dezelfde Nooteboom met een breedtebal de aangever voor de ingevallen Ruben  de Vries (7-0) .
Klepke maakte een zuivere hattrick door vanaf links komend met  rechts in de verre hoek af te ronden (8-0). Daarna had Ricardo Spanjaard nog de mogelijkheid op 9-0 maar speelde af op Nooteboom in plaats van zelf te schieten.
Het slotakkoord was voor Nooteboom die ook een zuivere hattrick maakte. Na een een-tweetje tussen  Klepke en De Vries  legde Klepke breed op Nooteboom (9-0).
Trainer Peter van Buren vond dat zijn ploeg de eerste helft slecht acteerde maar was wel tevreden dat zijn ploeg het (conditionele) krachtsverschil de tweede helft in cijfers wist uit te drukken.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl