Klassieker duel tussen nummers 1 en 2 van Nederland

Na een heel kalenderjaar zonder Klassieker – iets dat sinds 1955 niet meer voorkwam – staat de grootste wedstrijd van Nederland komende zondag weer op het programma. De 128ste editie van de Klassieker is tevens een duel tussen de huidige nummers één en twee van de Eredivisie.

Feyenoord klom dankzij de 1-0 zege op PEC Zwolle naar de tweede plaats op de ranglijst en had daardoor 24 uur lang net zoveel punten als Ajax. De koploper kwam donderdagavond in actie en won in Enschede op de valreep van FC Twente (1-3), waardoor het verschil tussen beide clubs drie punten bedraagt.

De laatste keer dat Feyenoord en Ajax elkaar troffen als nummer één en twee op de ranglijst was op 23 oktober 2016. In De Kuip werd het toen 1-1. Van de laatste vijf keer dat de Klassieker een duel was tussen de op dat moment twee beste ploegen van de Eredivisie, verloor Feyenoord niet (W2-G3-V0).

Feyenoord heeft dus de kans om zich naast Ajax aan kop te nestelen, maar moet daarvoor voor het eerst sinds zestien jaar winnen in Amsterdam. De laatste uitzege in een Klassieker dateert nog altijd van 28 augustus 2005, toen dankzij goals van Salomon Kalou en Dirk Kuyt met 1-2 werd gewonnen.

Bron: Feyenoord
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl