Knappe winst Excelsior’20 op Antibarbari

Schiedam – De zondagvoetballers van Excelsior’20 lieten zich, ondanks nul supporters en een vervelende wind, niet stoppen en won met 3-1. Tegenstander Antibarbari was zeker niet de mindere maar zag de zwartwitten de 3 winstpunten keurig in het eigen verlaten huis opbergen.
Antibarbari, een vereniging bestaand uit vooral studenten, treedt altijd met verzorgd voetbal naar buiten. Soms in begrijpelijke systemen, maar net zo vaak wordt de vijandelijke trainer op het verkeerde been gezet. Raymond de Romph, de ‘echte’ voetbalcoach weet echter direct antwoord te geven door het schuiven van zijn pionnen op het grasveld.
De Rotterdammers kwamen al na 5 minuten op 0-1 door een rake inzet van Joey Barendse. In minuut 7 lag de 1-1 al in het andere doel. Na door Chris Delgado prachtig te zijn weggestuurd maakte Rens van Troost  als een echte spits zijn doelpuntje.
Kansen over en weer leverden geen doelpunten op, tot vlak voor rust Ayoub Atia een vrije trap verzilverde, 2-1.
Antibarbari koos na de thee vol voor de aanval, zelfs meerdere spitsen werden in de strijd gegooid. Een risico natuurlijk, zeker met de soms dodelijke spitsen van de thuisploeg. Zo togen Kasra Salmanzadeh en Chris Delgado in minuut 90 ineens richting het doel van de gasten. De buitenkans werd leep uitgespeeld en afgerond door Chris Delgado, 3-1. ,,Tegen een altijd moeilijke ploeg,” aldus Raymond de Romph, ,,hebben we het goed gedaan. Mijn elftal begint zich te vormen.”

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl