KNVB en clubs werken gezamenlijk aan plan om overheidssteun te krijgen

Samen met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de clubs werkt de KNVB aan een plan om overheidssteun te krijgen. Het plan zal op korte termijn besproken moeten worden met Martijn van Rijn, minister van Sport. Onlangs riep Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, de KNVB en de clubs nog op om snel met een plan te komen.

De KNVB (en de clubs) hebben namelijk ook om financiële steun gevraagd. Ook premier Rutte merkte al op dat de voetbalbond en de clubs met een gedegen plan moeten komen en niet alleen vragen om steun. De KNVB liet al weten daar achter de schermen mee bezig te zijn.

Akkoord

Eerder becijferde de KNVB al dat er voor de betaald voetbalclubs een inkomstenverlies zou optreden van zo’n driehonderd miljoen euro en dat dit wel eens op zou kunnen lopen naar vierhonderd miljoen. Inmiddels hebben de belangenbehartigers van het betaald voetbal in ons land een akkoord bereikt over een vermindering van het salaris van spelers en coaches. Naar verluidt zou daarmee een uitsparing van zo’n slordige vijfendertigmiljoen bereikt worden.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl