‘KNVB gaat vijfde klasse in zaterdagvoetbal invoeren’

De KNVB heeft aangekondigd, dat er een bijzondere stap aankomt: er komt in het district West II (en ook in West I) een zaterdagse vijfde klasse in het standaardvoetbal. Met ingang van komend seizoen is er daarom ook een degradatieregeling voor de vierde klasse aangekondigd.

Met ingang van het seizoen 2021-2022 wordt in de districten West I en West II op zaterdag een vijfde klasse toegevoegd aan de voetbalpiramide. De afgelopen jaren is het aantal vierde klasse teams sterk toegenomen en verwachten wordt dat deze trend zich doorzet. De KNVB constateert in toenemende mate -als gevolg van de onderlinge forse krachtverschillen – dat grote uitslagen terugkeren, wat niet bijdraagt aan een aantrekkelijke competitie voor alle deelnemers.

Groei

Door de groei van het aantal poules in de vierde klasse werd ook de kans op promotie naar de derde klasse steeds kleiner. Om iedereen een aantrekkelijke en passende competitie aan te kunnen bieden is daarom besloten tot de invoering van een zaterdag vijfde klasse in West I en West II per seizoen 2021-2022.

PD-regeling

In het huidige seizoen is een aangepaste promotie-/degradatieregeling van toepassing, waarbij in elk van de negen huidige poules drie teams vanuit de vierde klasse degraderen naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Op basis van het huidige aantal teams wordt er gestart met in ieder district twee poules.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl