KNVB legt Jurgen Warbout (HVC ’10) zware straf op

Naar aanleiding van de in februari  gestaakte wedstrijd van HVC’10 uit tegen Berkel heeft de tuchtcommissie van de KNVB een in Hoekse ogen een belachelijke uitspraak gedaan.Spits Jurgen Warbout heeft  een straf van 4 maanden (!) opgelegd gekregen. Die straf is  gebaseerd op verklaringen van de scheidsrechter en de speler van Berkel. In beide verklaringen werd gesproken over een ‘karateschop.’
Dat is zeker van de zijde van scheidsrechter Van der Perk een heel bijzonder verhaal, omdat hij tijdens de eerste tien minuten van de onderbreking aan aanvoerder Van den Bos aangaf dat hij ‘de spits’  zou kunnen wisselen.Hij zou hem dan niet op het wedstrijdformulier  zetten. Een door de scheids geconstateerde karateschop van een speler die  niet op het formulier zou komen, is een bizarre conclusie. De Berkelspeler die als eerste een gewelddadige actie ondernam, kreeg geen straf. De scheidsrechter had  tijdens het staken  Berkel voorgesteld ook die speler te wisselen, maar daar ging de Berkelse trainer niet mee akkoord. Daarna werd de wedstrijd definitief gestaakt en kreeg Reurink na 45 minuten in de kleedkamer alsnog rood.
De aanvankelijk daarvoor  geschorste Jorno Reurink kreeg echter  geen straf, wat logisch is, omdat hij in het gehele incident geen rol speelde. Hij werd na zes dagen, al vóór de wedstrijd tegen DSO speelgerechtigd verklaard. HVC ’10 krijgt geen punten in mindering.
Het ziet ernaar uit dat de club  en Warbout in beroep gaan tegen de absurde straf.
Door: Cees van der Pol
Foto: Archief Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl