KNVB nuanceert publicaties over stadionverbod

Deze week stond in een aantal media te lezen dat supporters die zich straks in de stadions niet aan de coronamaatregelen houden, een stadionverbod kunnen krijgen van drie maanden. Dit naar aanleiding van het uitbrengen van de richtlijn termijn stadionverbod, die jaarlijks uitgebracht wordt om clubs te helpen in geval van wanordelijkheden. De KNVB wil deze berichten nuanceren.

,,We zijn blij dat het kabinet alweer fans in de stadions toestaat, ook al gaat het nog maar om beperkte aantallen en zullen we rekening moeten houden met de richtlijnen van de overheid. Dat is een flinke uitdaging! Daarom werken we samen met de clubs, ECV, CED en het Supporterscollectief in een werkgroep aan protocollen, die 8 juli gereed zijn”, aldus de KNVB.

Complexiteit

De KNVB vindt dan ook, dat straffen en stadionverboden hiervoor nooit de eerste stap moeten zijn. ,,Vanwege de complexiteit is het van groot belang om met z’n allen de schouders eronder te zetten, te praten met elkaar, te luisteren naar elkaar en begrip te tonen om alles veilig en verantwoord te laten verlopen”, aldus de voetbalbond in een verklaring. De KNVB vindt dan ook dat straffen en stadionverboden hiervoor nooit de eerste stap moeten zijn. In het concept protocol staat daar de volgende tekst over opgenomen: ‘Wij adviseren clubs echter om niet te snel naar dit middel te grijpen en de SLO’s en supportersverenigingen voldoende ruimte te geven om […] in gesprek te gaan met de betreffende supporter(s).’

Indruk

De KNVB betreurt het, dat de eerdere berichten een andere indruk hebben gewekt. ,,Maar wij zien dit stadionverbod dus slechts als het uiterste middel voor de clubs. We willen juist met z’n allen werken aan de heropbouw van het voetbal dat we allemaal zo hebben gemist.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl