KNVB praat dinsdag over voortgang competitie na nieuwe besluitvorming

Maandagavond werd tijdens een persconferentie bekend gemaakt, dat van overheidswege is besloten om sociale bijeenkomsten tot en met 1 juni te verbieden. Hier vallen dan ook voetbalwedstrijden. Dit zou dus betekenen, dat er de komende tien weken nog niet gevoetbald zal worden.

Dat zal ongetwijfeld consequenties hebben voor de voetbalcompetities. Veiligheid staat voorop. Het afmaken van de competities, zowel in het betaalde- als amateurvoetbal, lijkt daarmee haast een onmogelijke zaak te worden.

Overleg

De KNVB heeft laten weten, dat er dinsdag overleg plaatsvindt met de koepelorganisaties van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie over de voortgang van de competities. Er moeten nog acht speelronden afgewerkt worden, plus enkele inhaalduels en normaliter ook nog de play-offs.

Gezondheid

De UEFA heeft eerder al laten weten, dat Europese competities op 30 juni afgerond moeten zijn. Mattijs Manders, directeur van de ECV (Eredivisieclubs) reageerde via Twitter: ,,Het is te vroeg om hier nu inhoudelijke uitspraken over te doen. Tenslotte steunen wij de aangescherpte maatregelen en herhaal ik nog eens dat gezondheid boven alles gaat.”

Naar verwachting zal ook de sectie amateurvoetbal snel met een besluit naar buiten komen.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl