KNVB: Regelementswijzigingen promotie reserve competitie

Na overleg met de clubs uit de reservecompetitie heeft het bestuur betaald voetbal besloten om het reglement met betrekking tot eventuele promotie naar de Derde divisie te wijzigen. De aanpassing houdt in dat niet het hoogst geëindigde beloftenelftal aan het eind van het seizoen 2018/’19 automatisch in aanmerking komt voor promotie, maar het hoogst geëindigde beloftenelftal van de BVO dat ook echt wil promoveren naar de Derde divisie.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken: “Al aan de start van het seizoen gaf een aantal clubs aan geen behoefte te hebben om met hun beloftenelftal in te stromen in de Voetbalpiramide. Hoewel we vinden dat verplicht promoveren bij professioneel voetbal hoort, hebben we naar de clubs geluisterd. Half januari vond opnieuw een bijeenkomst met de clubs plaats, waar de bezwaren tegen de manier van promoveren nogmaals ter sprake kwamen. Op basis van de weerstand van sommige clubs en de gevolgen die dat had kunnen hebben voor het verloop van de competitie, is besloten tot de aanpassing van het reglement.”

Het aantal teams dat kan promoveren vanuit de reservecompetitie naar de Derde divisie, is afhankelijk van de prestaties van Jong FC Den Bosch (Hoofdklasse), Jong FC Volendam en Jong FC Groningen (Derde divisie). Hierdoor kunnen er vanuit de reservecompetitie maximaal drie clubs promoveren naar de Derde divisie. Het zou echter ook kunnen zijn, dat er vanuit de reservecompetitie geen enkele club promoveert naar de Derde Divisie.

Indeling beloftenelftallen in Voetbalpiramide

De indeling van beloftenelftallen in de Voetbalpiramide voor komend seizoen 2019/’20 is als volgt:

  • Vier beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie (zijn er nu ook vier);
  • Twee beloftenelftallen in de Tweede divisie (zijn er nu drie);
  • Twee beloftenelftallen in de Derde divisie Zaterdag en twee beloftenelftallen in de Derde divisie Zondag (zijn er nu in allebei één).

Bron: KNVB.nl
Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl