Koen Pijpers gaat voor promotie met Hermes DVS

Schiedam – Schiedammer Koen Pijpers voetbalt zijn leven lang al bij Hermes DVS. Eén keer promoveerde hij als senior naar de 3e klasse van de zondagcompetitie met Jerry Visser als trainer. In zijn 14e seizoen bij het keurkorps, dat nu op zaterdag speelt, lonkt de promotie. “Onze doelstelling is duidelijk: we gaan naar de 3e klasse.”

Zeven jaar
Als zevenjarige, eigenlijk best laat vindt hij zelf, zette de nu  31-jarige Koen Pijpers zijn eerste stappen op de velden bij Hermes DVS. Van zijn debuut in F3 herinnert hij zich niet veel meer, wel dat hij later alleen nog in de hoogste jeugdteams speelde. Jeugdtrainers Edwin Hazebroek en Hans de Roos maakten op hem het meeste indruk. Veel spelertjes werden door hen opgeleid en hebben nog altijd profijt van de technische vaardigheden, zoals de snelle passing.

Snelle Koen
Koen Pijpers zwermde door de jeugdelftallen, had zelden een vaste plek en had altijd het voordeel van zijn snelheid. Ook nu nog, als 31-jarige, is hij vaak de rapste op het veld. Hij ziet op die manier ook zijn kansen. “Van rechtsback ben ik op de linksbuitenplaats beland. Ik heb feitelijk alleen nooit in het doel gestaan. Ik heb een dominant rechterbeen, maar mijn linker is bijna even goed. Ik hou van snel spelen en zo gauw ik een gat zie, wil ik een pass geven. Soms ook te snel en willen mijn medespelers dat ik de bal wat langer vasthoud. Ik kan zeker ook doelpunten maken, maar het is toeval dat het meestal de eerste goal is.

Voldoende hobby’s
Koen Pijpers (31) woont samen met Marijke en werkt op een ingenieursbureau waar hij ontwerpen maakt o.a. voor Rijkswaterstaat. Als hobby fotografeert de buitenspeler landschappen en hij ontsnapt op die manier aan de drukte van het werk en het voetbal. Een vorkje prikken buiten de deur is ook een geliefde bezigheid van het koppel.

Successen
In veertien seizoenen selectievoetbal heeft hij te maken gehad met een divers aantal trainers. Na Stanley Rieborn kwam Jerry Visser, een kind van de club, aan het roer. De populaire trainer zorgde niet alleen voor sfeer maar ook voor resultaten. Een luid bejubelde promotie naar de zondag 3e klas was daarvan de beloning.

Promoveren met  twee broers
Nu staat Hermes DVS ook op punt van promoveren, tenminste als de eindsprint in de competitie de juiste is. Het kampioenschap is door het 0-1 verlies tegen direct concurrent Victoria’04 een brug te ver maar de periode titel is reeds veiliggesteld   “We hebben een goed voetballend elftal, dat vooral veel vechtlust heeft. We scoren makkelijk en krijgen maar weinig tegendoelpunten. Trainer Gokhan Cayir is een duidelijke trainer met goede oefenstof. Hij is tactisch erg sterk en in de rust kan hij vaak de juiste omzettingen doen. Nu we zo ver zijn gekomen, moeten we gewoon promoveren en uit die vierde klas. Mijn broers Bram (28) en Luuk (26) doen steeds vaker mee in het eerste. Met je broertjes feestvieren zou natuurlijk het allermooiste zijn”’

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl