Marco van Rijn: ‘Teamwerk zorg en Racket sport Schiedam samen sociaal’

Racket Sport Schiedam is met haar padel- en tennisvelden een begrip in de regio en daarbuiten. Naast deze topactiviteiten maakt deze sportaanbieder aan de Zoomweg 4 in Schiedam op sociaal gebied mooie stappen. Samen met Teamwerk Zorg biedt men zinvolle dagbesteding op maat. Marco van Rijn, als voetbaltrainer o.a werkzaam bij Alphense Boys en Spijkenisse, is één van de initiatiefnemers van deze succesvolle samenwerking.

Maatwerk
“Het is maatwerk, omdat we echt op zoek gaan naar iets wat jij zelf leuk vindt.” steekt de nieuwbakken trainer van Rijsoord van wal over de mooie diensten die hij met Teamwerk Zorg aanbiedt. “Dit is vrij uniek. Teamwerk Zorg zet dagbestedingsprojecten op midden in de maatschappij. Daarom werken wij samen met diverse sociale ondernemers in de regio. Het zijn mensen die maatschappelijk betrokken zijn en zo de kwaliteit van leven van onze doelgroep willen vergroten. Wij hebben verscheidene locaties voor dagbesteding in een groep waaruit de kandidaat kan kiezen:  binnen in een winkel of lekker buiten op het landgoed van een boerderij.“

Racket Sport Schiedam
“Sinds kort hebben wij een mooie samenwerking met Racket Sport Schiedam. Een prachtige locatie waar onze deelnemers dagelijks helpen met de horeca en het runnen van het sportcomplex. Op deze locatie bieden wij onze deelnemers iedere week sportactiviteiten aan tijdens de dagbesteding. Een mooie combinatie!
Door het succes hebben wij op dit moment meer ruimte ingebouwd voor de instroom van nieuwe deelnemers.”

Win-win
 “Door de constructie die wij aanbieden, doen mensen relevante werkervaring op, waardoor de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner wordt. Het uiteindelijke doel is doorstromen naar een regulier betaalde baan,” legt van Rijn uit. “Teamwerk is altijd op zoek naar ondernemers die onze mensen een kans willen bieden om te re-integreren binnen hun eigen organisatie. Teamwerk geeft hierbij advies hoe je dit het beste kunt doen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die om wat voor reden dan ook nu geen kans krijgen. Uiteindelijk streven we naar een win-win situatie met alleen maar winnaars!”

Daarom deze oproep: “Ondernemers en werkzoekenden, neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Onze accountmanager Marco van Rijn komt graag bij je langs: 06-54935169

Vier redenen om iemand met een arbeidsbeperking een kans te geven

De ervaring van Teamwerk is dat bedrijven in grote lijnen vier redenen hebben om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven:

  1. SROI-verplichting: bij werk verkregen via aanbestedingen bestaat vaak de plicht om een deel van de aanneemsom in te zetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (social return on investment). 
  2. Invulling garantiebaan: In het Sociaal Akkoord van 2015 is afgesproken dat de arbeidsmarkt 125.000 banen creëert voor mensen met een arbeidsbeperking. 
  3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: iemand een kans geven vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een sociaal bewogen hart. 
  4. Personeelsbehoefte: er is simpelweg behoefte aan personeel. Het maakt niet uit of iemand een arbeidsbeperking heeft, als de werkzaamheden maar  uitgevoerd kunnen worden.

 

Teamwerk Participatiediensten BV:
Teamwerk Participatiediensten BV is een bijzonder re-integratiebedrijf dat zich bezighoudt met het bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk. Teamwerk neemt deze mensen zelf in loondienst en laat deze mensen participeren in het bedrijfsleven. Als re-integratiebedrijf werkt Teamwerk vooral voor gemeenten en het UWV. De klanten van Teamwerk (de werkgevers waar deze mensen participeren) zijn heel divers: van kleine MKB-bedrijven tot grote nationale en internationale werkgevers.

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 64-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl