Koninklijk bezoek voor Jong Sparta Rotterdam in Maassluis

Hoewel het WK voetbal voor de deur staat, gaat de Jack’s League de komende weken gewoon verder. Voor Jong Sparta Rotterdam staat er morgenmiddag een wedstrijd tegen Koninklijke HFC op het programma. In Maassluis wordt er om 17.00 uur afgetrapt.

Jong Sparta is na veertien wedstrijden op het derde niveau van Nederland terug te vinden op een tiende plaats. De Kasteelheren kenden een stroeve start van het seizoen, waarin er in de eerste vijf wedstrijden alleen werd gewonnen van Spakenburg. Daarna leek Jong Sparta aan de betere hand en won het met 6-0 van OFC en met 3-1 van De Treffers, dat in de top van de Jack’s League terug te vinden is. Na een zege op SVV Scheveningen kent Jong Sparta nu toch weer mindere periode. Zo werd er in de laatste vijf wedstrijden niet gewonnen. Ook vorige week dus niet, ondanks dat Jong Sparta bij VV Katwijk dankzij een fraaie goal van Dano Lourens wel op voorsprong kwam. Katwijk bleek uiteindelijk met 3-1 te sterk.

Ook Koninklijke HFC kent een wisselvallig seizoen. De oudste club van Nederland (opgericht in 1879) werd vorig seizoen nog derde, maar is nu als nummer elf terug te vinden op de ranglijst. HFC won dit seizoen viermaal, waaronder van De Treffers. In Groesbeek werd het 2-3 voor de club uit Haarlem, wat een knappe overwinning was. De laatste zege van HFC dateert echter alweer van 1 oktober op IJsslmeervogels (2-0). In de zes competitiewedstrijden die daarna nog volgden wist HFC dus niet te winnen, zo ook niet vorige week. Ook toen speelde ‘The Good Old’ in Maassluis, maar dan tegen Excelsior. Het eindigde in 0-0 op Sportpark Dijkpolder.

Vijf keer eerder speelde Jong Sparta een thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC en verliezen van HFC deden de Spartanen nog nooit. In 2018 werd het zelfs 6-1 voor Jong Sparta met daarin vijf doelpunten van Halil Dervisoglu. Vorig seizoen eindigde Jong Sparta-HFC in 1-1. Sietse Brandsma bracht de bezoekers op voorsprong, waarna Mohammed Tahiri vlak na de rust voor de gelijkmaker tekende.

Jong Sparta versterkte zich afgelopen zomer met Mehmet Yüksel. Hij kwam over van HFC. Voor de aanvaller is het dus een bijzondere wedstrijd.

Seizoenkaarthouders hebben ook dit seizoen gewoon weer toegang tot alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. De prijs voor volwassenen is €10 en voor kinderen €5.

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl