Koolwijk helpt Excelsior in slotfase langs FC Emmen

EMMEN – Excelsior Rotterdam heeft zondagmiddag drie punten meegenomen vanuit Drenthe. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart was in grote fases van het duel de mindere ploeg, maar bleek in de slotfase het meeste over te hebben: 1-2.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Geen van beide ploegen wist veel indruk te maken. Toch had Messauod de Kralingers op voorsprong kunnen schieten. Zijn inzet verdween echter net buiten de palen. In het slot van de eerste helft drong FC Emmen nog even aan, maar dit leverde geen doelpunten op.

De tweede helft was een stuk leuker om naar te kijken, met FC Emmen dat uit de startblokken schoot. Anco Jansen verzilverde uiteindelijk een van de vele vroege mogelijkheden door een voorzet prima binnen te koppen. Pas na de achterstand kwam Excelsior beter op gang. Uiteindelijk zorgde Messauod op prachtig aangeven van Mattheij voor de 1-1, wat voor enige verlichting zorgde voor de Rotterdammers. In de slotfase van het duel leken beide ploegen nog aanspraak te willen maken op de winst. Daarbij was Excelsior de meest gelukkige: Koolwijk werkte een afvallende bal prima binnen.

Door de drie punten kruipt Excelsior weer wat verder weg van de degradatiezone. De Kralingers behaalden tot nog toe 15 punten uit dertien duels.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl