Korfbal: Duur puntverlies voor Nexus

SCHIEDAM – Voor de laatste veldwedstrijd van de 1e helft van de veldcompetitie stond de eerste return tegen Gemini op het programma. Het was voor Nexus de uitdaging om haar eigen spel te spelen, gegeven dat er een harde wind over het veld blies en er op gras gespeeld moest worden. Het werd een wedstrijd waarin Nexus het verschil in kansen niet in de score tot uitdrukking wist te brengen en waarbij de teams uiteindelijk met een remise van het veld af stapten (12-12).

Nexus begon de wedstrijd niet scherp waardoor de teams de gehele eerste helft gelijk opliepen. Gemini wist het 1ste doelpunt te scoren, waarna Nexus de gelijkmaker wist te maken. Het spel verliep aan de kant van Nexus erg moeizaam en daardoor lukte het niet om op een voorsprong te komen. Gemini stond telkens met 1 punt voor, zodat Nexus continu in de achtervolging moest. Wat dat betreft verloren te teams elkaar geen moment uit het oog. De ruststand werd dan ook door Nexus bepaald op een gelijke stand van 7-7.

Na de rust moest Nexus er een schepje bovenop doen om het verschil te kunnen maken. De praktijk bleek echter weerbarstiger voor de Schiedamse korfballers. Nexus had veel kansen, maar slaagde er niet in om meerdere malen achter elkaar te scoren en op voorsprong te komen. Er werden tactische wissels gebracht maar helaas bleef de doelpuntenmachine haperen. Het beeld van de eerste helft veranderde dus niet waardoor Nexus ook in de 2e helft achter de feiten aan bleef lopen. Met een 12-12 eindstand hebben de Schiedammers zichzelf een slechte dienst bewezen. ADO was spekkoper deze laatste ronde voordat de korfballers de zaal opzoeken. Zelf wonnen ze met het kleinst mogelijke verschil van Conventus en omdat OZC zich verslikte in NIO kroonde ADO zich als ‘herbstmeister’ in deze 3e klasse G.

De komende week heeft Nexus rust, daarna zal de voorbereiding voor de zaalcompetitie van start gaan. De eerste wedstrijd in de zaal zal 23 november gespeeld worden in Rotterdam tegen OZC.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl