Korfbal: Koploper Twist lijdt eerste nederlaag

Na de 2 weken “winterstop” stond afgelopen zaterdag 6-1-18 dan weer de eerste wedstrijd van het jaar op het programma en wel tegen Dijkvogels uit Maasdijk. Met Lara Lauwigi in de basis voor de afwezige Nienke Boersma (vakantie) begon de wedstrijd een beetje stroef voor Twist en na een kleine 10 minuten stond het 4-2 in het voordeel van Dijkvogels.

Hierna schoot Twist echter wel met scherp en na 20 minuten stond het 5-8 in het voordeel van Twist. De rust werd bereikt met een 8-11 voorsprong voor Twist. Dus niks aan de hand. Echter de 2e helft gaf een iets anders beeld. Twist wist de korf heel moeilijk te vinden en scoorde maar 2 keer in de eerste 20 minuten ( terwijl dit juist het sterke punt is gebleken want in de vorige 6 wedstrijden scoorde ze gemiddeld 27 doelpunten per wedstrijd), terwijl dijkvogels dit 8 maal deed, dus een achterstand van 16-13.

Met nog 5 minuten te gaan stond er 18-15 op het scorebord. Twist bleef er in geloven en knabbelde er elke minuut een doelpunt vanaf dus met nog 1 minuut te gaan was het weer 18-18. In de laatste minuut kreeg Twist nog 3 goede kansen om er 19-18 van te maken. Dit lukte echter niet en echt in de laatste 3 seconde scoorde Dijkvogels 19-18. Door dit verlies zijn OZC en Dijkvogels weer dichterbij gekomen en staan ze nog maar op 1 en 2 punten achterstand van Twist.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl