Sterk Nexus niet langs WION

SCHIEDAM – Voor de eerste terugwedstrijd van het zaalseizoen moest Nexus op bezoek in Rotterdam bij WION. De thuiswedstrijd werd eerdee met 18-25 verloren.

Ondanks deze ruime thuisnederlaag ging Nexus met goede moed de wedstrijd in. Al snel werd de score geopend door WION, maar deze 1-0 stand bleek lange tijd de enige voorsprong voor de thuisploeg te zijn. Nexus maakte gelijk en kwam op voorsprong. Na 10 minuten spelen pakte Nexus een 2-5 voorsprong, WION liet Nexus alleen niet verder uitlopen waardoor de voorsprong voor de Schiedammers beperkt bleef. De slotfase van de eerste helft zwakte de doelpuntenproductie wat af bij Nexus, daar profiteerde WION van en op slag van rust kwamen de Rotterdammers voor de tweede keer op voorsprong en stond er een 9-8 stand als ruststand.

Nexus kwam sterk te kleedkamer uit en kwam met een schot van Juliette van Schie direct weer op gelijke hoogte. De tweede helft ging vervolgens lang gelijk op, het was steeds Nexus dat de voorsprong wist te pakken, maar WION kwam ook telkens weer met het antwoord door gelijk te maken. Na 10 minuten in de tweede helft sloeg Nexus met 13-15 voor het eerst weer een gaatje van 2 punten, alleen stokte hierna opnieuw de doelpunten productie van de Schiedammers. Verdedigend wist Nexus het nog wel dicht te houden, maar een kwartier voor tijd kwam WION via een strafworp (welke deze wedstrijd enigszins makkelijk en daardoor veelvuldig werd gegeven) op 15-15. In de laatste 10 minuten wist WION voor de derde keer voor te komen, hier wist Nexus geen antwoord meer op te geven waarna er uiteindelijk bij een 20-17 eindstand werd afgefloten.

“Een zure nederlaag voor Nexus. Een groot deel van de wedstrijd voorgestaan, maar helaas in de laatste 10 minuten ontbreekt het ons aan rust en slimheid,” aldus Nexus-coach Erik Speijer.

Doordat de concurrentie ook verloor blijft Nexus op een gedeelde zesde plek staan. Volgende week komt titelkandidaat Korbis om 17.35 uur op bezoek in de Margriethal en mag Nexus gaan proberen bonuspunten te gaan pakken in de strijdt tegen degradatie.

WION

WION, met de Vlaardingse coach Robert Boomstra aan het roer, kende een moeilijke wedstrijd. ,,Makkelijk ging het niet mede door een te laag schotpercentage. Hierdoor kon een met lef en prima spelend Nexus lang bij blijven,” complimenteerde Boomstra de bezoekers. ,,Er moest hard gewerkt worden en dit deed de hele ploeg met als uitblinkers Kelly Meijboom en Reinoud Wolferink prima.
Door niet op te geven en de wedstrijd slim uit te spelen, trokken we de overwinning naar ons toe.”

 

 

 

 

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl