Korfbal: Nexus bindt Dijkvogels aan de zegekar

SCHIEDAM –  Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de ontmoeting met Dijkvogels op het programma. Om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen mocht er vandaag niet verloren worden, maar hetzelfde kon opgetekend worden voor Dijkvogels. Zo kon er toch al vroeg in het seizoen over een ‘4-punten duel’ gesproken worden. Nexus en Dijkvogels schotelden het aanwezige publiek een mooie wedstrijd voor, waarin het initiatief in eerste instantie bij Dijkvogels lag, maar naarmate de wedstrijd vorderde kantelde dit in het voordeel van Nexus. De rust ving aan bij een 5-7 stand, maar een puike 2ehelft zorgde voor een knappe 18-16 zege.

Het eerste doel deze wedstrijd was om nu wel een keer scherp te starten in de wedstrijd. Maar wederom lukte het Nexus niet om sterk in de wedstrijd te beginnen. Na 10 minuten stond Nexus dan ook 1-4 achter (doelpunt Lisa Stouten). De ban werd gebroken door Laura Seip -die een verdienstelijke wedstrijd speelde- door uit een flitsende actie een afstandsschot te verzilveren. Toen vervolgens ook Nick Pak van afstand raak schoot leek Nexus de schroom wat van zich af te schudden, helaas kenmerkte de eerste helft zich verder door een vrij stroperig spel met weinig kansen voor beide teams. De ruststand werd bepaald op een 5-7 stand in het voordeel van Dijkvogels.

Vrij vlot in de 2e helft greep trainer/coach Mario Bernard in door een aantal tactische wisselingen toe te passen en dit had een positief effect op de snelheid van het spel en op het aantal kansen wat Nexus kreeg de tweede helft. Juliette van Schie (4 maal) en Nick Pak (6 maal) ontpopten zich vandaag als de topscoorders. Diezelfde van Schie zorgde met een mooie doorloper voor het 1e doelpunt van de 2e helft en toen Pak uit twee pogingen evenzoveel doelpunten scoorde was de stand op 8-8 beland en was de spanning volledig terug in de wedstrijd. De tweede helft scoorden beide teams een hoop doelpunten en ging het spelbeeld op en neer, er was dan ook veel te genieten voor het aanwezige publiek. In de laatste 10 minuten zette Nexus met goed en snel spel in beide vakken echt aan en dit resulteerde uiteindelijk in een overwinning van 18-16. In deze laatste fase scoorden invaller Jochem Schuurman (2), Suthes Balasooriyan en Nick Pak van afstand en rondde Kim Majoor een mooie doorloper af. Al met al een mooie teamprestatie, vond ook hoofdtrainer Bernard na afloop “al baalde ik wel van de gemiste doorloopballen en strafworpen, als we deze 100% kansen ook benut hadden, dan hadden we eerder in de wedstrijd een definitief gat kunnen slaan.” Door deze winst staat Nexus op dit moment een 3e plaats in de competitie, gedeeld met Juliana en Korbis. Volgende week zaterdag staat de ontmoeting met ongeslagen koploper Vriendenschaar uit Bodegraven op het programma (Sportcomplex Groen Zoom, 15.30 uur).

Foto: Sander van der Heide


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl