Korfbal: Nexus ook volgend jaar tweede klasser

Schiedam – Na drie weken zonder wedstrijd stond er voor het eerste team van Nexus de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Tegenstander was Weidevogels, dat met acht behaalde punten slechts één punt voorsprong had op de ranglijst. Het belang van de wedstrijd was groot, aangezien er voor beide ploegen scenario’s mogelijk waren waarbij er gedegradeerd zou worden.

De wedstrijd ging voortvarend van start. Jochem Schuurman opende de score voor Nexus en Noah Poppelier verdubbelde deze voorsprong met de 2-0. Weidevogels maakte snel gelijk, waarna beide ploegen om en om doelpunten bleven maken. Na ruim tien minuten gespeeld stond het dan ook 6-6. Hierna wisten de gasten het eerste gaatje te slaan met de 6-9. In het restant van de eerste helft wisten de Schiedammers deze achterstand gelukkig te repareren, waarmee er met een 12-12 ruststand de kleedkamers opgezocht werden.

Dat de ploegen toe waren aan de rust was wel te merken aan de openingsfase van de tweede helft. Waar er in de eerste helft aan doelpunten geen gebrek was, duurde het even voordat de doelpuntenproductie weer op gang kwam. Na de 14-14 door doelpunten van Lisa Stouten en Juliette van Schie kreeg Nexus de kans om een grotere voorsprong te pakken. Mede dankzij twee strafworpen, die Wilfred Koppe zonder aarzelen verzilverde, werd het 18-14. Beide ploegen wisten ook wel raad met vrije ballen, want vier vrije ballen later stond het 20-16 met nog iets meer dan tien minuten te spelen. Een comfortabele voorsprong die de Schiedammers helaas niet wisten vast te houden. Amper vijf minuten later hadden de gasten namelijk alweer gelijk gemaakt, wat dus een spannende slotfase beloofde te worden. Nexus pakte wel telkens de leiding, maar Weidevogels maakte vervolgens direct de gelijkmaker. Eerst was het Lisa Stouten, die haar vizier scherp had staan in de tweede helft, met wederom een afstandschot. Vervolgens was het Suthes Balasooriyan met nogmaals een omdraaibal. Weidevogels maakte weer gelijk: 22-22. Uiteindelijk was het Noah Poppelier, topscoorder met acht doelpunten, die met een strafworp de overwinning veilig stelde met de 23-22.

Met de overwinning was handhaving een feit voor Nexus, wat betekent dat het volgend jaar weer mag uitkomen in de tweede klasse. Een mooie prestatie gezien de verwachtingen voorafgaand aan de competitie. Via deze weg willen we ook alle invallers, reserves en natuurlijk het publiek bedanken voor hun inzet en steun tijdens de zaalcompetitie.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl