Korfbal: Nexus stelt teleur in competitiestart

Na een pittige voorbereiding tegen veelal Belgische tegenstanders stond op zaterdag 9 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. De veldcompetitie is met ingang van dit seizoen sterk gewijzigd. Er worden nu twee hele competities afgewerkt, respectievelijk voor en na de zaalcompetitie, in poules van vier ploegen. Zowel Nexus 1 als 2 zijn ingedeeld met NIO, OZC en ADO, waarbij de laatstgenoemde uit ‘s-Gravendeel de eerste tegenstander is van de start van de competitie. Nexus stelde echter zwaar teleur en ADO won verdiend met 13-7.

De temperatuur in ‘s-Gravendeel was al flink opgelopen tot rond de 30 graden (!) en onder deze zeer warme omstandigheden begon de wedstrijd helaas niet goed voor de Schiedammers. ADO nam al vroeg in de wedstrijd een 3-0 voorsprong waardoor Nexus direct in de achtervolging moest. In eerste instantie lukte dit aardig tot de 3-2 via Jochem Schuurman en Suthes Balasooriyan, maar met name één aanvalsvak had moeite om tot meerdere kansen te komen per aanval. En als die weinige kansen niet tot scores leiden, wordt het een lastig verhaal. Aan de andere kant had ADO in deze fase hetzelfde probleem, waardoor beide ploegen bijna een kwartier niet tot scoren kwamen. Uiteindelijk lukte het ADO wel en liep het uit naar een 6-2 voorsprong op slag van rust. Zes doelpunten incasseren op dit niveau is prima, maar er zelf slechts twee tegenover stellen is natuurlijk dramatisch.

Desondanks was het verschil nog beperkt met slechts vier doelpunten, dus aan Nexus om er in de tweede helft beter voor de dag te komen. ADO dacht hier uiteraard anders over en vergrootte vroeg in de tweede helft de voorsprong naar 9-2. Het restant van de wedstrijd werd simpel uitgespeeld door de gastheren. Enige lichtpuntje voor Nexus waren misschien de laatste vijf minuten waarin na enige wisselingen via statisch uitgespeelde kansen de 13-4 achterstand werd opgepoetst naar 13-7 via Noah Poppelier, Juliette van Schie en Dante Bernard. Een mooi moment voor de laatstgenoemde, want hiermee scoort de Belg zijn eerste officiële doelpunt in de Nederlandse competitie. De Schiedammers leken over de gehele wedstrijd vooral tegen zichzelf te spelen en er is dus aardig wat werk aan de winkel om de vooraf bestempelde rol als favoriet waar te maken. Dat zou dan volgende week al kunnen wanneer OZC op bezoek komt in Schiedam.

Foto: Nexus


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl