Korfbal: Nexus wint van rode lantaarndrager

RIJNSBURG – Na de ietwat teleurstellende puntendeling vorige week, mocht Nexus afgelopen zaterdag afreizen naar Rijnsburg om het daar op te nemen tegen de rode lantaarndrager, Madjoe. Ondanks dat het vrijwel de gehele wedstrijd had voorgestaan, wist Nexus pas in de laatste fase van de wedstrijd het verschil te maken en werd er -na een 8-11 stand bij rust- gewonnen met 16-22.
Pal naast het veld van voetbalclub Rijnsburgse Boys mocht er weer eens opgelopen worden door beide ploegen. Ondanks dat de omroeper van dienst een aantal nieuwe spelers leek te introduceren bij Nexus stonden toch echt dezelfde acht spelers als vorige week in het veld. Madjoe opende de score en pakte daarmee nog wel de eerste voorsprong in de wedstrijd. Echter, na de 2-3 van Noah Poppelier, werd de Schiedamse voorsprong niet meer uit handen gegeven. Zonder echt geweldig te spelen werd de rust bereikt met een 8-11 voorsprong.
In de tweede helft leken de Rijnsburgers volledig terug in de wedstrijd te komen door in de eerste minuut direct twee treffers te noteren voor de 10-11. Nexus hield het hoofd koel en kon een marge van twee punten in stand houden dankzij Dionne van Dijk, die uiteindelijk zeer verdienstelijk vier velddoelpunten wist te maken. Het veldoverwicht gedurende de tweede helft resulteerde helaas niet in een grotere voorsprong waardoor de wedstrijd toch nog enigszins spannend bleef. Lisa Stouten, terugkomend van een blessure, en oudgediende Sven Pappers werden ingebracht in de aanval om meer doelpunten te forceren. Pas in de laatste vier minuten kwam Nexus definitief los en vergrootte het de marge aan de hand van Sven Pappers naar zes doelpunten met een 16-22 eindstand tot gevolg.

De Schiedamse overwinning en de andere uitslagen in de poule zorgen voor een knotsgekke stand. Nexus staat op doelsaldo één na laatste, maar is tegelijkertijd gedeeld koploper met vijf andere ploegen in de competitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma, waar vanzelfsprekend om de koppositie gestreden zal worden.

Overige uitslagen

In de tweede klasse H is de spanning om te snijden. Ook regiogenoot SC Twist behoort tot de zes koplopers, evenals Nexus zes punten. De formatie van coach Edwin Jansen had alleen bovenaan kunnen staan, maar in Vlaardingen werd met 15-17 verloren van Juliana dat zich daardoor ook bij de kopgroep meldde.

De korfballers van eersteklasser ckc Maassluis hebben na de korte winterstop de opwaartse lijn te pakken. Na de zege vorige week thuis op RWA, werd afgelopen weekend Merwede aan de Maassluise zegekar gebonden: 19-23. Lange tijd ging het duel tussen de formatie van Marco Swikker en de thuisploeg gelijk op totdat de bezoekers eenmaal een gaatje sloegen. Daarna bleven de bezoekers continu aan de goede kant van de score. Door de overwinning is de ploeg van Swikker gestegen naar een gedeelde vierde plek in de eerste klasse. In 2I speelde ODO gelijk. Bij Korbis werd het 17-17.

 

Foto: Archief Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl