Korfbal: Nexus op de valreep alsnog naar gelijkspel

SCHIEDAM – Na het kerstreces stond de eerste wedstrijd voor Nexus van 2019 op het programma thuis in de Groenoordhal tegen Atlas 1 uit Ritthem. Een voor Nexus onbekende tegenstander. De week voorafgaand aan de wedstrijd werd er hard getraind en werd het strijdplan besproken. Om definitief afstand te nemen van de onderste plekken en nog aansluiting te behouden met de bovenste plekken moest er gewonnen gaan worden. Atlas had in de voorgaande wedstrijden vergelijkbare uitslagen als Nexus geboekt, het beloofde dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Na een puike eerste helft (12-6) werd het uiteindelijk ook nog ongemeen spannend en mocht Nexus niet mopperen dat het met 16-16 van het veld stapte, nadat het kort voor het eind nog met 15-16 achter stond.

De start van de wedstrijd was aan beide zeiden moeizaam. Nexus voerde verdedigend de gemaakte afspraken perfect uit en hield Atlas onder controle. Aanvallend liep het echter nog niet zo goed, door verkeerde keuzes werd veel balverlies geleden en het was duidelijk weer even zoeken naar het goede spel van voor de kerst. Na 5 minuten spelen opende Atlas de score, in de tiende minuut was het Dionne van Dijk die de ban brak voor Nexus en de 1-1 maakte uit een mooie doorloopbal. Voor beide ploegen een verlossend doelpunt, het tempo werd opgevoerd en ook de doelpunten vielen aan beide kanten snel binnen. Na een kwartier spelen werd de stand door opnieuw Dionne van Dijk op gelijke hoogte gebracht, 5-5. Nexus zette door en nam de regie in de wedstrijd, via mooie uitgespeelde combinaties liep de ploeg uit naar een 12-5 voorsprong. In de laatste minuut bracht Atlas de ruststand op 12-6.

Het was zaak om de lijn vanuit het laatste kwartier van de eerste helft door te trekken en deze comfortabele voorsprong verder uit te breiden. Het was echter Atlas dat de tweede helft beter in de wedstrijd leek te komen en beter met de speelwijze van Nexus om begon te gaan. Binnen 5 minuten werd het gat verkleind tot 4 punten, 12-8. Kim Majoor bracht het verschil met een bekeken afstandsschot naar 5, maar Atlas deed ook direct weer wat terug, 13-9. Een volgende tegenvaller volgde voor Nexus, Noah Poppelier stapte op de voet van zijn tegenstander en verzwikte daarbij zijn enkel. Atlas kreeg daardoor met hun lange dames het overwicht in de rebound en kon lang en geduldig aanvallen en op zoek naar de aansluiting. Met nog een kwartier te spelen maakte Atlas de 13-10, direct daarop schoot Juliette van Schie de 14-10 binnen. Het tempo en de schwung kwam er bij Nexus aanvallend niet meer in, langzaam sloop Atlas dichterbij en met nog tien minuten te spelen stond het 14-12. Snel daarop viel ook de 14-13 binnen, echter uit een korte kans onder de korf bracht Wilfred Koppe het verschil weer op 2. Lang kon de ploeg hiervan niet genieten, want 2 minuten later kwam Atlas al op gelijke hoogte, 15-15. Nexus leek in de slotfase alles weg te gaan geven en Atlas kwam 3 minuten voor tijd voor het eerst sinds het begin van de eerste helft op voorsprong, 15-16. 2 Minuten voor tijd kreeg Nexus een vrije bal mee. Suthes Balasooriyan legde aan voor het schot, met een ultieme poging om de bal te blokken werd hij echter ongeveer onder zaalvloer gelegd door zijn directe tegenstander. Een meer dan terechte strafworp werd toegekend (en een gele kaart had misschien ook nog wel op zijn plaats geweest voor deze zeer onbesuisde actie), de strafworp werd koelbloedig afgerond door Wilfred Koppe, 16-16. Beide ploegen kregen in de slotminuut nog een enkele schotkans, maar beide kwamen niet meer in de buurt van de korf. Zo eindigde deze wedstrijd zoals werd begonnen, in een gelijke stand.

Gezien het wedstrijdverloop verliest Nexus hier een punt. Met maar 4 doelpunten in de tweede helft heeft de ploeg zichzelf tekortgedaan. Door de overige uitslagen uit de competitie komt de ploeg op 2 punten van de koplopers. Volgende week wacht de ontmoeting bij hekkensluiter Madjoe. Er moet dan gewonnen gaan worden om definitief afstand te nemen van de degradatiezone, maar voornamelijk om ook de aansluiting te houden met de kop van de competitie.

Bron: Nexus


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl