Korfbal: Nexus zet zegereeks voort

OOST-SOUBURG – In de laatste wedstrijd van 2022 stond voor de Schiedamse korfballers de verre uitwedstrijd tegen Atlas op het programma. Het op de 7e plaats bivakkerende Atlas zou op papier een gemakkelijke tegenstander kunnen zijn, maar hoofdtrainer Bernard waarschuwde in de voorbespreking al: “Atlas is een ploeg om niet te onderschatten, ik heb het team dan ook op het hart gedrukt om scherp te beginnen”. Atlas had waarschijnlijk een soortgelijke boodschap gekregen, want het was al snel te zien dat Atlas de punten niet cadeau zou geven aan de Schiedammers. In een gelijk opgaande 1e helft nam Atlas tot 2 maal toe een voorsprong van 3 punten, maar telkens wist Nexus het gat te dichten. Na een 13-13 ruststand bleef de stand tot 20-20 in evenwicht, maar in het slot van de wedstrijd legde Nexus de tegenstander definitief over de knie toen men uitliep naar 20-26.

 Atlas begon zeer zuiver en wist vier keer te scoren, wat resulteerde in een 4-1 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg. Nexus wist, mede via Jochem Schuurman -die de afwezige Wilfred Koppe verving- en Daphne Poot, de stand recht te trekken tot 5-5. Vanaf dat moment liep de score gelijk op. Nexus wist geen gat te slaan en moest elke keer aanhaken om gelijk te maken. De eerste voorsprong werd gemaakt door Kim Majoor, 8-9. Atlas reageerde hier direct op en liep uit tot 13-10. Met nog 5 minuten in de eerste helft, wist Nexus de rug te rechten. Mede door een afstandsschot van Juliette van Schie gingen de ploegen de rust in met een gelijke stand van 13-13.

 

Bernard: “in de rust heb ik voornamelijk gehamerd op het verdedigen. Aanvallend hadden we wel overwicht, maar door een aantal persoonlijke foutjes gaven we de goals te gemakkelijk weg.” De tweede helft werd geopend door een afstandsschot van de zeer zuiver schietende Suthes Balasooriyan. Helaas wist Atlas direct te reageren met een afstandsschot. Vooralsnog lukte het Nexus niet om een gat te slaan. Tot 20-20 bleef het dan ook stuivertje wisselen tussen de 2 teams. Na een tactische vakwissel, Laura Seip werd ingebracht en Kim Majoor ging naar het andere vak, zette Nexus aan voor een heuse eindsprint. Met nog 10 minuten op de klok wist Nexus als eerste weer op voorsprong te komen en dit was het startschot voor een Schiedams doelpuntenfestijn, want Nexus scoorde in een korte periode 6 doelpunten op rij (20-26). In de slotminuten kwam Sander Borgman nog binnen de lijnen voor Nick Pak. Dat beide ploegen vervolgens nog 1 keer wisten te scoren bleek uiteindelijk alleen voor de statistieken nog van belang.

 

Nexus wist de wedstrijd uiteindelijk met 21-27 te winnen. Captain Juliette van Schie daarover: “we speelden vandaag misschien niet het beste spel, maar we wisten wel 27 keer te scoren. Dit hoge aantal doelpunten was genoeg om aan het langste eind te trekken en de punten mee naar Schiedam te nemen.” De Schiedammers sluiten het eerste deel van de zaal dus goed af met 8 punten uit 4 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn tegen NIO uit Rotterdam (zaterdag 14 januari om 20.15 uur in sporthal Holy).

Foto: Nexus


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl