Korfbal: regio derby prooi voor Twist

Schiedam – Na twee nederlagen op rij ( ongelukkig verlies tegen OZC en terecht verloren van Juliana ) begint de competitie helemaal weer opnieuw. En wel met de streekderby tussen Twist en Nexus ( uit Schiedam ). De eerste 7 minuten ging het gelijk op tussen beide ploegen 3-3. Hierna zette Twist een kleine versnelling in en liep in 3 minuten uit naar 3-6. Om daarna, zoals later zal blijken, een definitieve voorsprong te nemen die Nexus niet meer kon dichten. Na 20 minuten stond er een stand van 4-10 op het scorebord. Hierna stokte het scorend vermogen van Twist en werd de ruststand bereikt bij een 7-12 voorsprong.

In de rust werden de spelers er door de coach nog wel even op gewezen dat de wedstrijd nog niet gespeeld is, zolang het laatste fluitsignaal niet heeft geklonken.

De eerste 6 minuten wisten we nog 3 maal te scoren en stond er 9-15 op het bord. Hierna wist Twist de vele mooie kansen die ze kregen niet te benutten. Gelukkig hield de verdediging het keurig dicht en kwam Nexus ook niet echt aan scoren toe. Pas in de 58e minuut scoorde Twist pas hun 16 doelpunt. Nexus kwam niet verder dan 12 doelpunten dus stond er door de trouwens goed leidende scheidsrechter en eindstand van 12-16 op het scorebord.

Bron: Twist
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl