korfbal: Twist wint moeilijke uitwedstrijd tegen Reeuwijk

Na een redelijk goed verlopen oefenprogramma ( 3 van de 4 wedstrijden gewonnen) mocht de formatie van de nieuwe trainer Bert Mol aantreden tegen het altijd lastige Reeuwijk.

De formatie van Twist 1 bestaat dit jaar uit de volgende dames en heren : Lisa vd Bie, Roos Boersma, Maaike Kroos, Jill Lauwigi, Robin vd Hil, Jarno Meulstee, Jeroen de Kruif en Sem Tok. Door een blessure van Jeroen begon Michael Sport vandaag in de basis.

De eerste 5 minuten was het nog even aftasten tussen beide ploegen maar daarna was het twist wat 3x op rij wist te scoren en zodoende een 3-0 voorsprong na. Helaas wist ze deze voorsprong niet vast te houden want door wat onoplettendheid in de verdediging gaven ze Reeuwijk de kans halverwege de 1e helft terug te komen tot 5-5. Hierna wist Twist wel steeds een doelpunt voor te komen maar Reeuwijk kwam steeds langszij. De ruststand was dan ook 9-9.

Het 1e doelpunt na de rust was voor Reeuwijk, maar Twist reageerde meteen door 3x op rij te scoren en zo 2 doelpunten verschil te creëren. Later bleek dit de beslissing geweest te zijn in de wedstrijd.

Via 12-10 werd het 15-12 en met nog 5 minuten te gaan stond het 15-13.

Door goed te blijven kijken en lange aanvallen te spelen, speelde Twist het bekwaam uit en ging met een 16-14 overwinning aan de haal.

Al met al een verdiende overwinning, misschien nog niet heel soepel en vallen er nog dingen te verbeteren maar het was wel een teamprestatie en dat telt.

Volgende week zaterdag spelen ze thuis om 15:30 uur tegen het onbekende DKB uit Best.

Foto: Archief


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl