Laconiek Feyenoord komt met gelijkspel in extremis zeer goed weg in Emmen

EMMEN – Feyenoord heeft met veel geluk gelijk gespeeld op bezoek bij FC Emmen. De Rotterdammers zakten na een goede start compleet weg en hadden de laatste seconde van de wedstrijd nodig om het nog enigszins recht te zetten: 3-3.

In de eerste twintig minuten was er nog niets te merken van het laconieke spel van Feyenoord. De Rotterdammers speelden met FC Emmen, dat wel zeer slecht verdedigde. Al na drie minuten lag de bal in het net, nadat Kökcü op de juiste plaats stond bij een rebound als gevolg van een prachtige pass van Tapia. Niet veel later had het 2-0 moeten zijn, maar Larsson kreeg de bal niet voorbij Telgenkamp. Even later deed Narsingh dit wel, na een prima actie van Steven Berghuis.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat na de goede openingsfase duidelijk wat gas terug nam. Dit hadden de Rotterdammers echter beter niet kunnen doen, want twintig minuten later was het al 2-2. Twee prachtige doelpunten van respectievelijk De Vos en Peña zorgden voor een gelijke ruststand.

In de tweede helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Een van de spaarzame Emmense uitbraken was genoeg voor een voorsprong van de thuisploeg. Slagveer was de doelpuntenmaker. Feyenoord wist daar bijzonder weinig tegenover te stellen, maar kreeg hulp van Emmense verdediger Heylen, die de doorgebroken Bannis tegenhield. Ondanks dat FC Emmen met tien man door moest wist Feyenoord bijzonder weinig te creëren. In de absolute slotfase was het echter Toornstra die de bal snoeihard langs Telgenkamp werkte en zo toch nog voor een punt zorgde.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl