Vlaardingen – Victoria’04 is de laatste jaren met een gedegen plan bezig om de weg naar boven in te zetten. De club is gezond en er is veel gericht op de jeugd. Met een bespeling van vijf velden is het een grote club in de regio. Met het eerste elftal moest dit jaar gepromoveerd worden. Het was aftellen tot het kampioenschap totdat het coronavirus roet in het eten gooide. Na twee slechte twee weken volgde de realiteit. ”Natuurlijk is voetbal niet belangrijk als je iemand hebt verloren”, opent voorzitter Leo Don. ”Toch hopen wij op wat coulance van de KNVB. Wij willen gewoon promoveren.”

De laatste drie jaar is er een plan ingezet om Victoria’04 weer derdeklasser te laten worden. De laatste twee jaar werd de weg omhoog ingezet en dit jaar moest er geoogst worden. Met het trainersduo Warry van Wattum, Joop Visser en Mari Visser ging dit lukken. Met twaalf punten voorsprong en nog negen wedstrijden te gaan was het een kwestie van tijd tot Victoria’04 zich derdeklasser mocht noemen. ”Hier hadden wij zo naar toe geleefd. Het plan was gelukt en we hadden alles al klaar voor het feest”, zegt vice-voorzitter Maarten Boudesteijn.

Derby’s
Op nog geen 100 meter ligt het complex van CION en Deltasport. CION is ook de dupe geworden van de beslissing van de KNVB om het seizoen nietig te verklaren. Deltasport heeft mazzel en speelt komend seizoen opnieuw in de tweede klasse. Als het seizoen uit werd gespeeld had Victoria’04 een mooie derby gehad tegen Deltasport en waarschijnlijk ook tegen ploegen als DVO’32 en HBSS. Leo Don: ”Ik heb zelf een verleden bij CION en wij gaan super goed om met elkaar als ‘buurmannen’. Ook zij zijn de dupe geworden. Voor hun staan er echter volgend jaar mooie derby’s op het programma en wij gaan die inkomsten toch echt wel missen. Er komen dan net wat meer mensen op af.”

Niet alleen financieel maar ook sportief weet Victoria’04 nog niet hoe het zal lopen. ”Nieuwe spelers kwamen om in de derde klasse te gaan voetballen. Dit is toch wel een stuk interessanter als in de vierde klasse. Het ziet er naar uit dat de meeste spelers van de huidige groep blijven maar het is echter nog geen 15 juni.”

Modelvereniging
Wat als de KNVB beslist dat Victoria’04 volgend seizoen gewoon in de vierde klasse speelt? ”Tja dan zullen wij er weer voor moeten gaan. Wie zegt echter dat wij dit keer zomaar kampioen worden? Wie weet komt er een goede zondagploeg bij of is er een club die er wat geld in gaat steken? Ik denk dat het voor ons makkelijker is om in de derde klasse te blijven als weer kampioen te worden in de vierde klasse. Wij hopen gewoon dat de KNVB ons tegemoet komt. Waarom maken ze niet vijf derde klassen van bijvoorbeeld twaalf verenigingen? Of komt er een competitie met 15 ploegen en pas je daar de degradatie voor aan? De KNVB beschouwt ons als modelvereniging dus wij hopen dat wij daar nu ook eens voor beloond worden”, sluit Boudesteijn af.

Foto: Mischa Keemink
Tekst: Michel Feenstra


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl