Leopold Foussom (HV Ventura): ‘Trainer met een missie’

Het handbalseizoen is inmiddels ook weer in volle gang. Voor de dames van SimaSport/Ventura betekend dat een nieuw seizoen in de tweede divisie. Aan de nieuwbakken oefenmeester van de Schiedammers Leopold Foussom, op- volger van de vertrekkende Rafaël Loch, de schone taak om “mooi, dynamisch handbal te koppelen aan goede resultaten.” Een trainer met een missie binnen en buiten het veld.

Foussom was eventjes weg uit de regio, na een periode bij Atomium’66 uit Rotterdam: “Daar heb ik een mooie periode meegemaakt met directe promotie naar de eerste divisie met de heren. We speelden een degelijk
spel, dynamisch en snel,” blikt hij kort terug. “Maar na drie jaar was ik toe aan iets nieuws. En ik heb daarvoor bij DWS gewerkt waardoor Ventura mij al kende. Het moest
er eens van komen. Uiteindelijk besloten we samen het avontuur aan te gaan. De eerste weken hebben mijn goede gevoel bevestigd: dit is een mooie familiaire club, waar we ook sportief kunnen doorbouwen. Dat strookt met mijn ambitie.”

Doel
Een duidelijke doelstelling voor de dames van Ventura heeft de handbalcoach nog niet. “Ik ga mij met de staf en het team eerst richten op dynamisch en snel handbalspel. Daarna wil ik dat koppelen aan een goede tactiek. Dat zal uiteindelijk de basis zijn om goede resultaten te boeken in de tweede

divisie,” stelt Foussom. “Ik weet zeker dat wij dat eerste doel gaan halen, want iedereen is bereid om hard te werken. Dan komen de resultaten vanzelf.”

Stichting
Waar Foussom binnen de lijnen gepassio- neerd is over zijn ‘hobby’ handbal, zo is hij buiten de lijnen gepassioneerd over maat- schappelijke samenwerkingen. De geboren Kameroener heeft een stichting opgezet om mensen/kinderen in eigen land te helpen die het minder hebben. “Dat is ook mijn passie.

Mijn stichting werkt met drie pijlers voor maatschappelijke verbeteringen voor deze doelgroep: sport, educatie en cultuur. Op die manier kunnen we mensen helpen naar een mooie toekomst. “We zamelen bijvoorbeeld oude sporttenues in. Ventura springt ook al bij. Waar oude shirts van de club niet meer gebruikt worden, kan ik die in Kameroen doneren. Deze krijgen daar een tweede leven. Als je dan het vreugde en de waarde- ring van die mensen ziet, dan geeft dat een geweldig gevoel. Ik ben een bevoorrecht mens dat ik ook iets kan terugdoen voor de maatschappij.”

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl