Linsey van der Ven (SimaSport Ventura): ‘Vol voor het kampioenschap gaan’

Schiedam – De handbalsters van HV Ventura kunnen, na 2 kampioenschappen op rij, terugkijken op een succesvol debuut in de tweede divisie. Afgelopen seizoen werd afgesloten met een prima top-4 klassering. De voortekenen die zich tijdens de competitie ouverture aftekende zijn zeer gunstig. In Breda werd werd United Breda met een overtuigende 18-36 gedeclasseerd. Vaste waarde Linsey van der ven dat er veel meer in het vat zit dan afgelopen seizoen werd bereikt en vind dat haar ploeg dan ook moet uitspreken om voor het kampioenschap te gaan.

De geboren Schiedamse doorliep de gehele jeugdopleiding van de zwart-gele handbalformatie waarna ze op 16-jarige leeftijd haar debuut maakte in het vlaggenschip. Amper twee seizoenen later stond het Haagse Hercules op de stoep om het talent in te lijven, een periode waar van der Ven met een goed gevoel op terugkijkt. “Ik heb in totaal vijf seizoenen voor Hercules gespeeld. We promoveerde naar de eerste divisie en op dat niveau heb ik een aantal seizoenen gespeeld.” Kijkt ze terug.

Ondanks haar goede gevoel besloot de hoekspeelster afgelopen seizoen toch terug te keren naar jeugdliefde Ventura. “Ik speelde bij Hercules met mijn zus Mandy. Toen zij besloot om terug te keren ben ik er ook over na gaan denken. Er kwamen een aantal meiden terug waarmee ik in de jeugd had samengespeeld maar ook de overstap hadden gemaakt naar een andere club. Daarnaast zou het ook het eerste jaar worden op sportpark Willem Alexander. Het leek of alle puzzelstukje in elkaar vielen dus ik besloot ook weer voor Ventura te gaan handballen.”

Ondanks het ogenschijnlijk goede debuut kijkt van der Ven met gemengde gevoelens terug en hoopvol vooruit, “Als je ziet hoeveel kwaliteit wij ten opzichte van onze tegenstanders hebben dan zijn wij volgens mij te laag geëindigd. Dit seizoen zijn er wederom een stuk of vijf meiden naar Ventura gekomen die het niveau in de selectie direct omhoog krikken. Ik hoop dat wij als team ook gaan beseffen dat we echt voor het kampioenschap kunnen gaan. Het is dan wel zaak dat je dat je als team dit dan echt als ambitie moet uitspreken en erin gelooft. Als we dat kunnen opbrengen dan zie ik niet in waarom je geen prijs zou kunnen pakken.”

Dit is een artikel uit de spiksplinternieuwe Waterwegsport.nl krant ! Pik hem gratis op bij je vereniging of lees hem hieronder online ! (even klikken op de cover)


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl