Loting KNVB-beker donderdag live te volgen

Aanstaande donderdag om 19.00 uur wordt er geloot voor de twee kwalificatierondes van de TOTO KNVB Beker 2020/’21. Er gaan in totaal 74 amateurclubs in de kokers bij de loting, die live uitgezonden wordt via totoknvbbeker.nl/live.

De loting zal verricht worden door Martijn van Oers van DWOW, de laagst geklasseerde deelnemer aan het bekertoernooi dit seizoen (derde klasse zondag). Timo Reessink, competitieplanner van de KNVB, zal het geheel in goede banen leiden.

Deelnemers

In de eerste kwalificatieronde stromen zestig clubs in. Dat zijn 24 clubs die zich geplaatst hebben via de districtsbeker 2019/’20 en 36 clubs uit de Derde divisie 2020/’21. In de tweede kwalificatieronde stromen er 14 clubs uit de Tweede divisie in.

De twee periodekampioenen van de Tweede divisie in het seizoen 2019/’20, IJsselmeervogels en Katwijk, zijn automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Daarnaast zullen er tijdens de loting twee clubs worden vrijgeloot voor de tweede kwalificatieronde en zullen er drie wedstrijden mogelijk niet worden gespeeld, afhankelijk van hoeveel clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League of UEFA Europa League. Net als vorig seizoen geldt dat hoe meer clubs zich plaatsen voor die groepsfases, hoe meer wedstrijden er gespeeld worden in de tweede kwalificatieronde – om het deelnemersveld in balans te houden. Tijdens de loting zal aangegeven worden op welke wedstrijden dit van toepassing is.

Zaterdag – zondag

In de eerste kwalificatieronde worden de zaterdagverenigingen aan de zondagverenigingen gekoppeld. Omdat er een ongelijk aantal zaterdag- en zondagverenigingen gekwalificeerd zijn (29 zaterdag- en 31 zondagverenigingen) zullen er 29 zaterdag-zondag koppels worden geloot plus één zondag – zondag koppel. De eerste kwalificatieronde zal gespeeld worden op zaterdag 29 en zondag 30 augustus, de tweede kwalificatieronde van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi, die gespeeld wordt van maandag 26 tot en met woensdag 28 oktober, stromen naast Katwijk en IJsselmeervogels de betaaldvoetbalclubs in – met uitzondering van de clubs die op dat moment nog actief zijn in Europa. Die stromen in de tweede ronde in.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl