Luigi Bruins stopt bij Excelsior (video)

Luigi Bruins zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan als betaald voetballer. De 34-jarige middenvelder, die onlangs zijn 250e officiële wedstrijd voor Excelsior Rotterdam speelde, gaat zich richten op zijn werkzaamheden als jeugdtrainer en zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast wil hij op een respectabel niveau blijven voetballen.

Toekomst

,,Ik heb de beslissing laatst genomen, maar dit gevoel speelde al een maand, anderhalve maand’’, verklaart Luigi Bruins zijn besluit. ,,Ik beleef nog steeds veel plezier aan het voetballen, maar ik dacht de laatste tijd ook steeds vaker aan de dingen die ik nog meer wil gaan doen. De trainerscursus UEFA A Jeugd is daarin heel belangrijk. Ik ben toegelaten om die cursus te gaan volgen en wil me daarom op de toekomst gaan richten.’’

Nieuwe carrière

,,Mijn weken zitten nu bomvol, van maandag tot en met zondag. Als betaald voetballer, als jeugdtrainer, maar ook met dingen die je met je gezin doet. Dat neemt allemaal veel tijd in beslag en dan houd je weinig tijd over. Het zal straks wat rustiger zijn op sportief gebied, maar dan zullen er vast genoeg leuke dingen op mijn pad komen. Ik wil op maatschappelijk gebied en met de jeugd aan de slag en de trainerscursus kan mij hopelijk een stap verder brengen richting een nieuwe carrière.’’

Klimmen

Die carrière als trainer richt zich vooralsnog op de jeugdopleiding, waar hij dit seizoen trainer is van Excelsior onder 16. ,,In het begin dacht ik niet aan trainer worden, maar nadat ik mijn C- en B-diploma heb gehaald, is dat wel gegroeid. Ik beleef er plezier aan en zie jongens groeien. Ik vind het leuk om jonge spelers te helpen. Nu ga ik UEFA A Jeugd doen en daarmee kun je alles doen, behalve hoofdtrainer worden in het betaalde voetbal. Ik heb eerder gezegd dat ik dat nu ook niet ambieer. Maar wie weet kriebelt dat alsnog als je me dat over vijf jaar weer vraagt. Als trainer begin ik onderaan de ladder en ik ga proberen naar boven te klimmen.’’

Achtergrond

Momenteel is hij club breed in gesprek om te zien wat hij in de toekomst voor Excelsior kan betekenen. ,,Ik zou het mooi vinden om bijvoorbeeld twee dagen per week aan de slag te gaan bij Excelsior4All met kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook op het jeugdcomplex wil ik meer aanwezig zijn om spelers te helpen. Alles bij elkaar wil ik komen tot een goede invulling van de week. Ik denk dat ik met mijn naam en achtergrond bij deze club wel iets kan betekenen voor Excelsior.’’

Voetballen

Helemaal stoppen met voetballen is overigens nog niet aan de orde voor Bruins, die vanaf de jongste jeugd voor Excelsior speelt en tussendoor ook uitkwam voor Feyenoord, Red Bull Salzburg en Nice: ,,Ik voel me fit, ben ook fit, speel niet voor niets elke week. Ik heb nog steeds plezier in het voetballen. Natuurlijk hebben we moeilijke seizoenen achter de rug, maar als ik op het veld sta heb ik het altijd naar mijn zin. Daarom wil ik op een respectabel niveau blijven voetballen. Bij een club meedoen om de prijzen, dat lijkt mij leuk. Dus geïnteresseerde clubs mogen zich melden…’’

Hoogtepunten

Zijn carrière als betaald voetballer voerde Bruins zoals gezegd van Excelsior langs Feyenoord, Red Bull Salzburg en Nice. Steeds weer keerde hij terug bij de club waar zijn wieg stond. ,,Het was een lange carrière vol hoogte- en dieptepunten. Ik ging voortvarend van start, daarna werd het wat minder en uiteindelijk keerde ik hier terug. Met Mitchell van der Gaag hebben we mooie seizoenen gehad, maar de laatste jaren is het helaas wat minder. Mijn hoogtepunt hier was het kampioenschap in 2006 en met Feyenoord in 2008 de KNVB Beker winnen was natuurlijk ook heel mooi. Bij Nice het avontuur, dat was een mooie periode. Nu komt daar een eind aan en gaan er weer nieuwe deuren open’’, zo besluit hij.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl