Luivienno Statia (Barendrecht) keert terug bij Excelsior Maassluis

Nadat eerder deze week al bekend werd dat aanvaller Brandon Robinson het nieuwe seizoen zal aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille, is ook de tweede versterking een feit. Luivienno ‘Lulu’ Statia zal na de zomerstop terugkeren op Sportpark Dijkpolder.

De inmiddels 23-jarige verdediger sloot twee seizoenen geleden na de winterstop aan bij de Tricolores. Statia kwam eerder uit voor FC Dordrecht, waarmee hij ook zijn debuut in het betaald voetbal maakte. De afgelopen twee seizoenen speelde de verdediger voor BVV Barendrecht in de Derde Divisie.

De keuze was voor Statia snel gemaakt toen Excelsior Maassluis bij hem op de deur klopte. “Ik ken de club natuurlijk nog vanuit mijn eerdere periode en Excelsior Maassluis is voor mij weer een stap omhoog. Daarnaast ken ik nog veel jongens uit de selectie en heb ik een goed gevoel bij de club. Het is fijn om weer terug te keren!”

Technisch Manager Niels Redert omschrijft de nieuwe aanwinst als een multifunctionele speler. “Luivienno heeft veel drive naar voren op de linkerkant. Verdedigend heeft hij bewezen een betrouwbare factor te zijn en ook zijn loopvermogen en snelheid komen goed van pas.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl