M.S.V.’71 doet stap terug in strijd om nacompetitie

In Den Haag verloor M.S.V.’71 afgelopen zaterdag de confrontatie met directe concurrent RAS. Het werd een geflatteerde 5-2 overwinning voor de ploeg van trainer Jordi Domingos. M.S.V.’71 eindigde de wedstrijd met 10 man door een directe rode kaart van aanvoerder Joey Frerichs.

Het belang was voor beide partijen groot deze middag. Zowel RAS als M.S.V.’71 azen met nog een aantal ploegen uit de subtop op de 3e plaats in de competitie, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Zeker 6 ploegen zijn nog kansrijk voor deze kers op de taart. Winst was dus cruciaal deze middag.

Het was te merken dat er veel spanning op dit duel zat. Beide ploegen hadden ontzag voor elkaar en namen niet al te veel risico. Daardoor kwam de wedstrijd pas op gang toen het eerste doelpunt een feit was. Die viel op slag van rust uit een (gemakkelijk gegeven) strafschop. Matthijs Jansen hield de behendige spits Quincy de Vries een klein beetje vast. Arbiter van Dis kende geen twijfel en legde de bal op de stip. Van Dis zelf schoot de strafschop snoeihard binnen. (1-0). Verder ontstond er in het 1e bedrijf slechts opwinding toen M.S.V.’71 verdediger Dennis Veldkamp de bal uit het doel kopte. Verder was Christian van der Pol namens de bezoekers met een gevaarlijke kopbal dichtbij een treffer en had ook Mitchel Vrijenhoek namens de thuisclub  een goede kans. Daarbij bleef het in de eerste rondgang.

Onmiddellijk na de thee kwam M.S.V.’71 op gelijke hoogte. Ook via een (Gemakkelijk gegeven) strafschop toen een prima solo van Christian van der Pol net binnen de zestien werd gestuit. Ook nu wees scheidsrechter van Dis gedecideerd naar de stip. Matthijs Jansen velde het vonnis voortreffelijk. (1-1).

Maar lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker. Want binnen 2 minuten had RAS de schade alweer gerepareerd en nam opnieuw afstand. Via een ragfijne 1-2 werd de Maassluise defensie uitgespeeld waarna Faysal Sbaa het beslissende tikje mocht geven. (2-1).

En ook nu stond deze stand niet lang op het bord. Want opnieuw kwam de equipe van Harry van Kapel snel weer op gelijke hoogte. De goed lopende aanval begon bij Dylan Dijksman. Via Jeremy van Loenen kwam de bal bij Jack van der Vlugt, die doorkopte naar Christian van der Pol. De sterke spits kopte vervolgens buiten bereik van doelman Sander Jansen fraai raak. (2-2).

Nadat een doelpunt van uitblinker Quincy de Vries wegens hands was afgekeurd kantelde de gelijkopgaande wedstrijd halverwege het 2e bedrijf. Paul Dorsman kon niet voorkomen dat de uiterst handige en balvaardige de Vries een prima steekbal gaf op Ferdi Celik. De snelle linkerspits ging gewillig naar de grond bij een duel met Joey Frerichs. Tot verbazing van velen gaf scheidsrechter van Dis de Maassluise aanvoerder een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap van Jaouad Afkiran eindige fraai over de muur in de bovenhoek. (3-2).

Ondanks de numerieke minderheid probeerde M.S.V.’71 alsnog om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat gebeurde met Rogier Pon voor Jordi Floors en Adzine Akachar voor Dylan Dijksman. Maar de doelpunten vielen juist aan de andere kant. Eerst profiteerde Quincy de Vries van de ruimte achter de Maassluise defensie en legde de bal panklaar voor Maurizio Residiwirjo, die simpel de 4-2 binnentikte. En vlak voor tijd zag Matthijs Jansen bij een terugspeelbal de alerte de Vries over het hoofd, zodat hij met zijn 2e van de middag de 5-2 eindstand op het bord mocht schieten.

 

Een geflatteerde maar gevoelige nederlaag voor het elftal van Harry van Kapel, dat voorlopig even afhaakt in de strijd om de 3e plaats. Zeker als je bedenkt dat zaterdag a.s. koploper GDA naar Maassluis komt. Maar wie weet kan M.S.V.’71 zorgen voor een stunt en weer aanhaken bij de subtop.

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Wesley van ‘t Wout, Joey Frerichs, Paul Dorsman, Mohammed Rasuli , Dennis Veldkamp,  Matthijs Jansen, Dylan Dijksman (75 Adzine Akachar), Jeremy van Loenen, Jack van der Vlugt , Christian van der Pol, Rick de Jonge, Jordi Floors (69 Rogier Pon)

Bron: MSV’71
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl