M.S.V.’71 geeft overwinning in slotminuten uit handen

Maassluis – De mannen van trainer Harry van Kapel revancheerden zich knap na de grote nederlaag vorige week. Tegen 3e klasser Maasdijk leek het team een 2-1 overwinning binnen te halen, maar in de laatste minuten gooide een makkelijk gegeven strafschop roet in het eten.

Vooraf aan de wedstrijd tegen onze buren werd één minuut stilte gehouden in verband met het onverwachte overlijden van Marijke Sentges van de Stichting On Wheels.

MSV begon behouden aan de wedstrijd om niet weer in het mes te lopen zoals vorige week in de bekerwedstrijd in Ouddorp tegen WFB. Maasdijk kwam hierdoor veel in balbezit en kwam zelfs nog tot enkele goede scoringsmogelijkheden, zo kopte spits Stefan Bron rakelings over uit een goed genomen hoekschop en moest doelman Marnix Louter handelend optreden na een steekpass, maar Marnix pakte de bal bekwaam.
Na een minuut of 15 komt MSV wat uit hun schulp en via de snelle Jack v.d.Vlugt werd de Maasdijkverdediging via lange ballen getest. Uit een zwak genomen hoekschop van MSV kon Maasdijk onverwacht gevaarlijk worden en moet de Maassluise verdediging even aan de noodrem trekken. Na de vrijeschop een scrimmage voor het MSV doel, maar de MSV verdediging, met Karim Attsou aan het hoofd lost dit bekwaam op, wel blijven twee Maasdijkaanvallers geblesseerd liggen in het MSV strafschopgebied, maar dan valt ineens het doelpunt aan de andere kant. Jack v.d.Vlugt sprint achter een onmogelijke bal aan en brengt hierdoor de Maasdijkverdediging in de problemen waardoor Jordi Floors de bal kan oppikken en Rick de Jonge in staat kan stellen om doeltreffend uit te halen, 1-0.

MSV kan niet lang genieten van deze onverwachte voorsprong want binnen de minuut is het weer gelijk, Lars v.d.Berg kapt zijn verdediger en de keeper behendig uit en schuift de bal in het verlaten doel. Maasdijk wil nu doordrukken, maar meer dan een schot op doel uit een vrije schop komen de mannen niet.

Na de thee start MSV goed, Jack v.d.Vlugt wordt weer op snelheid bediend en kan alleen op de doelman van Maasdijk afgaan en bedient vervolgens de meegelopen Jeremy van Loenen op maat die geen moeite heeft om de bal in het verlaten doel te schuiven, 2-1

Maasdijk wil niet met een nederlaag terug naar huis en doet een tandje bij, van dichtbij kopt Stef Bruinen net naast en en weer 3 minuten later schiet Lars v.d.Berg rakelings voorlangs. MSV krijgt ook kansjes maar de strakke voorzet van Dennis Veldkamp wordt nog net onderschept en Jeremy van Loenen wordt op de middenlijn lelijk onderuit geschopt als hij achter een lange bal aanrent en zijn verdediger geen andere oplossing ziet omdat Jeremy een leeg veld voor zich ziet op weg naar het Maasdijk doel en weer 3 minuten later moet de Maasdijkdoelman redding brengen als Jeremy weer achter een diepe bal aangaat, de bal knalt tegen Jeremy aan en gaat maar rakelings over het doel. MSV blijft nu het beste van het spel houden en Jack v.d.Vlugt is dicht bij de 3-1 als hij weer op een diepe bal reageert en de bal behendig over de uitgelopen doelman lobt, maar een flink zet in zijn rug voorkomt verdere actie en heel MSV schreeuwt om een strafschop:

Maar de scheidsrechter ziet hier geen overtreding in waarna Maasdijk nog wat kansjes krijgt op de gelijkmaker, zo schiet Barry Bronswijk tot twee maal toe rakelings naast en MSV kan weer even later met kunst en vliegwerk Maasdijk van scoren afhouden.
Toch kan MSV de overwinnig niet over de streep trekken, met nog 2 minuten op de klok ziet scheidsrechter van dienst de heer Gomes wel een strafschop in de duikeling van Stef Bruinen als Danny Suisse zich breed maakt. Lars van de Berg maakt dankbaar gebruik van dit cadeautje, 2-2 een teleurgesteld MSV achter latend. Op het wedstrijdformulier komt te staan dat de wedstrijd is gestaakt, maar kennelijk heeft de heer Gomes ook moeite met het dWF.

Toch een tevreden coach die zag dat MSV zich goed had hersteld van het genadeloze pakslaag van vorige week.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Rozenburg dat WFB met 4-1 wist te verslaan.

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl