M.S.V.’71 niet opgewassen tegen PGS Vogel

Na de onnodige thuisnederlaag van vorige week tegen BMT verzuimde een zwak spelend M.S.V.’71 ook deze week om een of meer punten te vergaren. Het werd uiteindelijk 3-1 voor thuisclub PGS Vogel.

Op voorhand leek het deze middag een eenvoudige klus te worden voor de mannen van Kapel. Tegenstander PGS Vogel stond met slechts 3 punten in de onderste regionen van de ranglijst.

Maar dat pakte toch heel anders uit op deze zon overgoten middag op sportpark Ockenburg in Den Haag. Beide ploegen begonnen heel matig aan het duel. De thuisploeg had zijn tactisch plan opgehangen aan de boomlange sterke spits Glenn Plum. Bij balverlies zakten de gastheren snel in om vervolgens in de omschakeling steevast voor Plum te kiezen. De snelle en uitstekend spelende Nils Nijman en middenvelder Sharad Ramautar moesten dan snel bijsluiten.

Bij M.S.V’71 keerde Paul Dorsman terug in de ploeg. Dat ging ten koste van Karim Attsou. Ook Rick de Jonge was er niet bij. De middenvelder heeft last van een liesblessure. Verder begon Jack van der Vlugt met een rib blessure aan deze wedstrijd.

De partij was het aanzien niet waard..Beide ploegen grossierden in slordig balverlies en het aantal doelrijpe kansen was op de vingers van een hand te tellen. De eerste de beste mogelijkheid voor M.S.V.’71 leverde de bezoekers wel onmiddellijk het volle rendement op. Jeremy van Loenen had wat geluk dat de bal op de hak kwam van een van de PGS verdedigers. Daarna gebruikte de M.S.V.’71 aanvoerder zijn lichaam goed en wist zich vrij te spelen. De afronding in de verre hoek was de bekroning. (0-1).

Na deze vroege treffer werd het toch al matige spel van de bezoekers er niet beter op. De thuisploeg trok het initiatief naar zich toe en wist binnen 5 minuten de aansluitende treffer te produceren. Daan Harthoorn was het meest attent bij een hoekschop en schoot de 1-1 achter Wesley van ‘t Wout.

In de pauze bleef Jack van der Vlugt achter in de kleedkamer en mocht Christan van der Pol na maandenlang blessureleed eindelijk zijn opwachting weer maken. Hij ging in de spits spelen waardoor Jeremy van Loenen naar de rechterspits positie verhuisde. Dat duurde niet zo lang want binnen 3 minuten ging de M.S.V.’71 aanvoerder geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Bryan Vermeulen, die links achterin ging spelen. Tom Leinweber kwam daardoor in de voorhoede terecht.

In het 2e bedrijf had M.S.V.’71 lange tijd de controle. Echt uitgespeelde kansen leverde dit overigens niet op. Een keer brak Christian van der Pol door en ging neer binnen de zestien. Maar scheidsrechter Isri Shamsoender  vond het geen strafschop waard.

Langzaamaan trok PGS Vogel het initiatief naar zich. Het leverde de thuisclub na amper een half uur de eerste echte kans van het 2e bedrijf op, maar Paul Dorsman wist met een uiterste inspanning de inzet van Glenn Plum nog te blokken.

Het was uitstel van executie. Want nog geen minuut later  lag de 2-1 wel achter Wesley van het Wout. Ook nu kwam het doelpunt voort uit een standaard situatie. Een goed genomen hoekschop werd hard door Ronnie Spaans ingekopt.

M.S.V.’71 had nog precies 10 minuten om iets aan de achterstand te doen. Dat gebeurde met Karim Attsou als extra aanvaller en achterin één op één spelend. Maar het lukte de bezoekers niet om nog een bres te slaan in de PGS verdediging. Sterker nog. In blessuretijd liepen de gastheren zelfs nog verder uit. Een verdwaalde bal ging net niet over de zijlijn. De bal bleef binnen. Glenn Plum  geloofde erin en haalde de bal op. Voor het vijandelijke doel was geen medespeler van PGS Vogel meer te vinden, waarop de spits maar besloot de bal snoeihard voor te geven. Tot ontzetting van heel M.S.V.’71 kwam de bal op het lichaam van Danny Suisse en verdween in het doel (3-1).

Het was het vervelende einde van een zwakke vertoning van M.S.V.’71 dat met 6 punten uit 4 wedstrijden in teruggezakt naar de middenmoot.

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl