M.S.V.’71 uitgebekerd na gelijkspel tegen Rozenburg

Evenals vorige week tegen Maasdijk bleef M.S.V.’71 ook in het bekerduel tegen 3e klasser Rozenburg goed overeind. Ook nu gloorde een overwinning, maar kwam de tegenstander in de slotfase alsnog langszij.

De bezoekers uit Rozenburg waren in het begin van de wedstrijd wat sterker. Maar de M.S.V.’71 verdediging met de van Excelsior’M overgekomen Paul Dorsman aan het hoofd speelde goed en geconcentreerd en gaf geen krimp. Echt uitgespeelde kansen leverde dit veldoverwicht  daarom dan ook niet op. Sowieso was het echte gevaar voor de doelen in de eerste rondgang op de vingers van één hand te tellen. De beste kans uit de 1e helft was voor de thuisclub toen Rick de Jonge samen met Jack van der Vlugt de linkerspits Jordi Floris wisten vrij te spelen. Maar de van VDL overgekomen aanvaller schoot net voorlangs.

Na de pauze werd de wedstrijd wat levendiger. Gelijk vanaf de aftrap ontstonden er aan beide kanten goede mogelijkheden om de score te openen, maar de man aan het scoreboord hoefde voorlopig nog niet in actie te komen. Hoewel Rozenburg een klasse hoger speelt was er van krachtverschil geen sprake. De wedstrijd was in balans.

Met nog een half uur op de klok bracht M.S.V.’71 trainer Harry van Kapel een verse kracht binnen de lijnen. Karim Attsou kwam voor Rick de Jonge. De centrale verdediger werd in de spits geposteerd, waardoor Sven Schipper een linie zakte. Niet veel later kwam M.S.V.’71 op voorspong. De goed spelende Dennis Veldkamp bereikte met een prima steekpass de vrijgelopen Jack van der Vlugt. De rechterspits bleef uiterst koel, kapte naar zijn goede been en rondde onberispelijk af (1-0).

Toen minuten later stond Veldkamp opnieuw aan de basis van een veelbelovende aanval. Deze keer stuurde hij Sven Schipper alleen op doelman Wouter Bloothoofd af. Maar de M.S.V.’71 spits was te onrustig in de afronding om de 2-0 aan te tekenen.

Met Mohammed Rasuli voor Paul Dorsman en Tom Leinweber voor Ricardo de Jager leek M.S.V.’71 op de eerste overwinning in het bekertoernooi af te stevenen. Maar 4 minuten voor tijd gooide Regillio van Buuren alsnog roet in het eten. Een vrije trap van Bryan van der Laan belandde op de lat waarna van Buuren er als de kippen bij was om alsnog de gelijkmaker achter Wesley van ’t Wout te koppen (1-1). Bryan van der Laan was voor even terug op het oude nest. Want de voetballoopbaan van van der Laan begon bij M.S.V.’71. Hij speelde er 3 jaar en ging daarna naar Feyenoord, waar hij de volledige jeugdopleiding heeft doorlopen. Nu speelt hij met zijn vrienden in zijn woonplaats Rozenburg.

Al met al een verdienstelijk resultaat voor M.S.V.’71. Dat vond nieuwe trainer Harry van Kapel ook. “Ik heb een homogeen M.S.V.’71 gezien. Er voor willen gaan en knokken. Niet opgeven en kijken hoever je conditioneel bent. Ik heb genoten van de inzet van die jongens. Bij vlagen heb ik ook goed voetbal gezien en hebben we kansen gecreëerd. Wat dat betreft ben ik best wel tevreden. Het gelijkspel tegen deze 3e klasser was zeker verdiend. Wij deden echt niet onder voor Rozenburg. Eigenlijk hebben wij de beste kansen gehad”.

Over de voorbereiding tot nu toe is van Kapel enerzijds best wel tevreden maar toch ook wel kritisch. “Het was nogal wisselvallig. We hebben best aardige resultaten gehaald. Maar met sommige dingen heb ik wel moeite. Spelers die er om allerlei redenen niet zijn. Vakantie bijvoorbeeld en dan is er weer een naar een festival. Dat soort dingen. Maar daar moet je ook mee leren leven op dit niveau. Maar ik kan dat niet echt goed. Heb daar een hekel aan. De resultaten van de bekerwedstrijden zeggen mij niet zoveel. Dat zijn voor mij oefenwedstrijden”.

Het elftal waarmee van Kapel zaterdag a.s. in de thuiswedstrijd tegen Houtwijk de competitie ingaat staat nog niet helemaal vast. “Er zijn nogal wat blessures. En als die allemaal terugzijn dan moeten we zien hoe sterk deze groep is. Jongens die moeite hadden om aan te haken zie je wel steeds dichter bij de groep komen. En daar ben ik wel blij mee. Ik wacht de trainingen van komende week af en dan neem de beslissing met wie we zaterdag gaan spelen. En over een maand staat er misschien wel weer een heel ander elftal dan nu. Dat weet ik eigenlijk nog niet. Daarvoor zijn er eigenlijk nog teveel onzekerheden op dit moment”.

De oud SVV speler heeft het bij M.S.V.’71 als trainer best wel naar zijn zin, maar is ook hier best wel kritisch. “Ik heb het hier prima naar mijn zin. Maar ik ben heel fanatiek en af en toe met bepaalde dingen dan zit ik wel te denken dat ik dat anders zou willen. En dan denk ik waarom kan dit niet. En dan hoor ik. Ja dit is M.S.V.’71. En dan denk ik daar moet je niet in berusten. Dat moet je dan veranderen vind ik. Het is zo gemakkelijk om te zeggen dit is maar M.S.V.’71.  Daar heb ik soms wat moeite mee. Maar we gaan zaterdag a.s. vol goede moed van start met deze groep, want er zit best wel veel potentie in”.

Bron: MSV’71
Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl