Maasdijk bezorgt MSV’71 fikse kater

In en tegen Maasdijk weet M.S.V.’71 de laatste jaren maar niet te winnen. Ook deze editie trok het elftal van Harry van Kapel aan het kortste eind. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de thuisploeg, die daarmee deze keer wel wat teveel van het goede kreeg.

De klinkende 6-1 zege van M.S.V.’71 vorige week tegen het sterke PGS Vogel zal in Maasdijk zeker indruk hebben gemaakt. Zij zullen daardoor voor het eerst sinds lange tijd enigszins tegen het treffen met de buren uit Maassluis hebben opgezien. Zeker ook omdat Maasdijk zelf wel wat aan kwaliteit heeft ingeboet.

Gesteund door het prima resultaat van vorige week namen de gasten uit Maassluis vanaf het begin brutaalweg vol zelfvertrouwen het initiatief. De ploeg van Kapel probeerde van achteruit het spel op te bouwen, daar waar de thuisploeg veelal de lange bal hanteerde in de hoop dat hij eens goed zou vallen. Verder speculeerde het elftal van trainer Richard Kraijenbosch op spelhervattingen uit dode spelmomenten.

Nadat M.S.V.’71 een handvol goede mogelijkheden had laten liggen, sloeg Maasdijk op slag van rust plotseling toe. M.S.V.’71 doelman Marnix Louter onderschepte een bal en gleed op het gladde veld door tot buiten de zestien. De vrije trap vanwege de handsbal werd loepzuiver op het hoofd van Stef Bruinen gedeponeerd, die met een fraaie kopbal zijn ploeg op voorsprong zette. (1-0).

In het tweede bedrijf wilden de bezoekers de achterstand snel ongedaan maken. Dat leek in de eerste minuut al te lukken toen Mathhijs Jansen met een goede steekbal Jeremy van Loenen in kansrijke positie bracht. Maar in plaats van zelf uit te halen koos van Loenen voor een (mislukte) pass op Christian van de Pol.

Twee tellen later leek van der Pol met het hoofd te gaan scoren, maar de Maasdijk doelman wenste niet aan het Maassluise feestje mee te werken en hield de bal uit de hoek. Maar binnen de 10 minuten was het toch raak en kwam M.S.V.’71 op gelijke hoogte. Een vloeiend lopende aanval kwam bij Jeremy van Loenen, die snoeihard uithaalde. De bal kwam op de hand van Djeen Haaring, die daarmee een strafschop veroorzaakte. Matthijs Jansen schoot vanaf elfmeter loepzuiver raak. (1-1).

Met debutant Ayoub el Mahsani voor Rick de Jonge wilde M.S.V.’71 doordrukken en alsnog de winst naar zich toetrekken. Maar de gasten uit Maassluis kwamen deze keer van een koude kermis thuis. Want het doelpunt viel aan de andere kant. Ook nu kwam het doelpunt tot stand uit een standaard situatie. Wouter Laan schoot een vrije trap met uiterste precisie langs de Maassluise muur en langs doelman Marnix Louter (2-1).

Opnieuw moest het elftal van Harry van Kapel aan de bak om de schade te herstellen. En dat lukte. En hoe. Een voorzet van Joey Frerichs werd doorgekopt en kwam  terecht bij Ayoub el Mahsani. Het vijftienjarige talent twijfelde geen moment en schoot zijn ploeg met een geweldige volley weer op gelijke hoogte. (2-2).

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een puntendeling. Tot de 87 minuut. Toen sloeg het noodlot voor de ploeg uit Maassluis voor de 3e keer deze middag toe. Een verre bal werd door de Maassluise defensie niet goed ingeschat. De bal viel plotseling voor de schietgrage voeten van Jack Gardien, die met een fraaie lob doelman Louter wist te verschalken. (3-2).

In een alles of niets slotoffensief probeerde M.S.V.’71alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar ook dat mislukte. Sterker nog. Maasdijk liep ver in blessuretijd zelfs nog uit naar 4-2 toen Rene van der Lee van de gedesillusioneerde Maassluise verdediging zomaar frank en vrij door mocht lopen naar Marnix Louter en daarmee de druiven voor M.S.V.’71 nog wat zuurder maakte.

Dat een zwaluw (6-1 winst op PGS Vogel) nog geen zomer maakt, zal M.S.V.’71 zich na deze onnodige nederlaag wel beseffen. Pluspunt is het goede debuut van de pas 16-jarige Ayoub el Mahsani.

Marnix Louter Joey Frerichs, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman, Matthijs Jansen (80 Yildiz Abdurrahman), Jack van der Vlugt . Christian van der Pol, Rick de Jonge (57 Ayoub el Mahsani)

Aad  Cordia maakte van wedstrijd een fotoreportage. Deze is te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDvw739v7Lt2WJobMV?e=HexkIk


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl